5 tips voor een gezond stel hersenen

Met ouder worden, takelt ook ons brein af. Zo vergeten we steeds vaker waar we de autosleutels gelegd hebben, en hebben we de verwarming nu eigenlijk wel afgezet? Gelukkig hebben wij enkele tips voor een gezond stel hersenen. 

Ouderdom brengt heel wat kwaaltjes met zich mee, zowel lichamelijk als mentaal. Ook je hersenen gaan achteruit naarmate je ouder wordt. Gelukkig moet je niet met de pakken blijven neerzitten, met deze vijf kleine levensveranderingen hou je je brein scherp én gezond.

1. Blijf fysiek actief

Het allerbelangrijkste voor een gezond leven, en dus ook gezonde hersenen, is sport en beweging. Uit onderzoek blijkt dat vooral het geheugen beter intact blijft door beweging. Geef dementie geen kans, het enige dat je moet doen is actief zijn in het leven.

2. Breek voor eens en altijd met sigaretten

Roken is nergens goed voor, tijd om er voorgoed komaf mee te maken. Mensen die roken hebben een groot risico op hartproblemen, zoals bijvoorbeeld hartaanvallen die op hun beurt kunnen leiden tot beroertes met geheugenverlies als gevolg. Een beroerte kan je bovenkamer zelfs volledig lamleggen. Nog een extra reden om te stoppen met roken.

3. Vermijd geneesmiddelen die schadelijk zijn voor onze hersenen

Geneesmiddelen zijn niet altijd goed voor ons en brengen vaak negatieve bijwerkingen met zich mee. Zo zijn er enkele medicijnen die een slecht zijn voor je hersenen

4. Wees sociaal

Een sociaal leven is heel belangrijk voor je hersenen, mensen zijn nu eenmaal sociale wezens. Ga iets drinken met je vriendinnen en zorg op die manier voor je hersenen, schol!

5. Zorg voor voldoende slaap

Cliché, maar oh zo belangrijk. Een goede nachtrust heeft vele positieve effecten, maar ook je geheugen zal je dankbaar zijn.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content