5 voedingsmiddelen die je beter helpen slapen

Een goede nachtrust is écht belangrijk voor je lichaam. Kruip dus zeker op tijd in je bed, wil je extra goed slapen? Probeer dan deze dingen eens te eten.

Graag meer afvallen tijdens je slaap? Lees dan hier 5 manieren om ’s nachts meer gewicht te verliezen.

Kan jij soms moeilijk de slaap vatten? Dat kan vele oorzaken hebben. Ook de juiste voeding speelt een belangrijke rol. Als je deze 5 voedingsmiddelen op het menu zet, zit je zeker goed. Wil je ook weten wat je zeker niet mag eten voor het slapengaan? Dat lees je hier.

Kersen

Kersen

Kersen

Kersen bevatten melatonine, het stofje dat je slaperig maakt. Een klein kommetje kersen eten voor je gaat slapen is dus zeker een goed idee.

Zoete aardappel

Zoete aardappel

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn niet alleen heel lekker, ze kunnen ook je nachtrust bevorderen. Ze bevatten kalium, een kalmerende stof. Bovendien helpen ze de stimulatie van de serotonineproductie, een ander stofje dat je rustig maakt.

Lig je vaak te piekeren? Lees dan even deze tips om er van af te geraken.

Walnoten

Walnoten

Walnoten

Eet eens een handjevol walnoten voor je gaat slapen. Ze bevatten tryptofaan, een stof die serotonine en melatonine opwekken.

Hier ontdek je welke noten het gezondst zijn.

Kamillethee

Kamillethee

Kamillethee

Kamille wordt al duizenden jaren gebruikt om slapeloosheid te verhelpen. Bovendien heeft een sterk kalmerend effect. Voeg eventueel een schijfje citroen toe: fris en gezond.

Honing

Honing

Honing

Honing bevat tryptofaan, het stofje dat melatonine en serotonine opwekt. Een eetlepel honing in een kop warme melk zorgt dat je ontspant en beter slaapt.

Meer tips voor een goede nachtrust:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content