1. Gezond eten

Uiteraard speelt eten een sleutelrol, Japanners eten heel gezond: veel verse vis, groenten en een beetje rijst. Maar ook op het werk worden ze bijgestaan in hun dieet. Geen vette snacks in de kantine, bovendien staat het aantal calorieën duidelijk vermeld bij het eten, uiteraard is er ook een weegschaal om de porties af te bakenen. Bovendien nemen ze de tijd om te eten, zodat ze zich niet overeten.

2. Alles is vers

In Japan kookt men zelf. Ze zijn absoluut geen fan van fastfood. Wel van groenten, vis en rijst die ook meteen kraakvers is én betaalbaar.

3. Beweging op het werk

Natuurlijk weet je dat voldoende beweging belangrijk is, maar vaak ben je ‘s avonds moe en wil je liefst van alles in de zetel ploffen. Bovendien kan een uurtje bewegen niet goedmaken dat je de hele dag op een stoel zit. Gisteren zagen we hoe de Japanners om kwart over negen een muziekje horen, het signaal dat het tijd is om allemaal op te staan en samen aan ochtendgymnastiek te doen.  Misschien iets om te proberen met collega’s. 😉 

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

De aflevering kun je hier gratis bekijken.

Meer over gezondheid: