6 redenen om meer avocado te eten

De exotische, groene avocado is een grote hype onder de vruchten. Met zijn talrijke gezondheidsvoordelen wekt hij steeds meer onze belangstelling en we worden stilaan allemaal fan van deze peervormige vrucht. Maar wat is het nu precies dat avocado's zo populair maakt? Wij verzamelden voor jullie de voordelen.

Het woord ‘avocado’ komt uit het Nahuatl en betekent daar ‘testikel’. Kennelijk deed het de Mexicanen aan de edele delen van de man denken, maar naast zijn grappige vorm zit deze vrucht ook boordevol voordelen.

1. Goed voor je hart, je bloeddruk én je cholesterol

De avocado bevat beta-sitosterol, waarvan bekend is dat het cholesterolverlagend werkt en erg voordelig is voor het cardiovasculaire systeem. Een groot voordeel aangezien het dus het risico op beroertes en hartziekten verkleint. De grote hoeveelheid vezels die in avocado's zitten versnellen de spijsvertering, waardoor opnieuw je cholesterolgehalte lager wordt en de grote hoeveelheid kalium ondersteunt hierbij het hart en de bloedvaten.

2. Reguleert de bloedsuikerspiegel

In avocado's zitten goede en essentiële vetten, ook wel enkelvoudig onverzadigde vetten genoemd. Deze helpen de bloedsuikerspiegel reguleren en helpen diabetes te voorkomen. Ook voor diabetespatiënten is avocado voordelig omdat deze hun bloedsuikerspiegel mee stabiliseert.

3. Goed voor je ogen

Het sap van avocado's bevat zowel vitamine A als de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Dit zijn carotenen die ervoor zorgen dat je ogen gezond blijven en ze verbeteren je zicht. Zo verlagen ze bijvoorbeeld ook het risico op zichtverlies en staar.

4. Maakt je huid mooier

Naast de vele vitamines, werken ook de carotenen en de goede oliën mee om je huid jong en soepel te houden. De Omega 9 verbetert de hydratatie, waardoor je huid zal stralen!

5. Helpt bij het afvallen

Een avocado is één van de meest vette fruitsoorten die er bestaan, maar toch kunnen deze vetten een hulp zijn bij je afvalproces. De supergezonde vetten in avocado's geven langdurig een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar een suikerrijke snack grijpt. Pas wel op, want als je te veel avocado's eet, krijg je natuurlijk wél een grote hoeveelheid calorieën binnen. Beperk het daarom bijvoorbeeld tot drie avocado's per week.

6. Perfect voor zwangere vrouwen

Het foliumzuur dat avocado's in zich hebben is noodzakelijk voor het DNA bij celdeling, dat een must is voor zowel niet-zwangere als zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen hebben hier namelijk veel baat bij aangezien het foliumzuur een open ruggetje kan tegengaan bij de ontwikkeling van de foetus. 

Zoals je ziet, zijn de voordelen van avocado's talrijk, want naast deze 7 bestrijden ze ook nog eens tekenen van veroudering, helpen ze onze spieren opbouwen en maken ze onze botten sterker. En nu vliegensvlug naar de winkel!

Hier kun je lezen hoe je de perfecte avocado kiest en er guacamole mee maakt.

Bron: Uzuma en A Healthy Life


Lees ook:

3 x heerlijke recepten met superfood

4 recepten voor groene sapjes

4 zomerse recepten met groenten

Partner Content

Gesponsorde content