6 signalen van een gezond lichaam

Een sportief lichaam wordt meestal gelinkt aan een gezond lichaam. Maar er zijn nog andere kleine signalen waaraan je kunt zien of je goed bezig bent.

1. Je wordt elke dag rond hetzelfde uur wakker

Voldoende slaap is belangrijk, en een goed ritme helpt je daarbij. Word jij iedere dag rond hetzelfde uur wakker en heb je eigenlijk zelfs geen wekker nodig om op tijd op je werk te raken, dan wijst dat op een uitgerust lichaam. En dat is voor je organen, humeur en nog heel wat andere zaken belangrijk. Hier lees je zelfs waarom te weinig slaap zelfs dodelijk is. 

2. Je urine is lichtgeel

Als je voldoende water drinkt, is je urine licht van kleur. Een andere kleur kan wijzen op te weinig proteines, gal- of nierproblemen of op het feit dat je te weinig drinkt. Twijfel je, ga dan met je huisarts.

3. Je gaat iedere dag naar het grote toilet, liefst rond hetzelfde tijdstip

Goede stoelgang is groot, zacht en blijft niet drijven. Blijft hij wel drijven, dan heb je waarschijnlijk vetten geconsumeerd die niet geabsorbeerd zijn door je lichaam. Eerder harde stoelgang, dan heb je waarschijnlijk te weinig gedronken. Te waterige stoelgang kan dan weer wijzen op een bacteriële infectie. Twijfel je, breng een staaltje binnen bij je huisarts.

4. Je nagels zijn sterk en glad

Sterke en gladde nagels zijn vaak een teken van een gezond lichaam. Heb jij vlekjes, broze nagels of groeven? Lees hier wat het betekent. 

5. Je hartslag is in rust ongeveer 60 tot 80 bpm

Zo’n 60 tot 80 slagen per minuut dus. Heb je gesport, dan is hij uiteraard hoger, heeft hij minder dan 5 minuten nodig om terug op ‘normaal’ ritme te geraken, dan ben je goed bezig. Langer nodig? Tijd om die sportschoenen van stal te halen.

6. Je kunt goed ruiken

Een scherp reukvermogen wijst vaak op een goede gezondheid. Als je de geur van bananen, kaneel of limoen niet kunt waarnemen, behoor je tot de risciogroep van Parkinson, zo blijkt uit onderzoek.

Meer over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content