6 yogamoves die menstruatiepijn verzachten

De menstruatieperiode is niet meteen de leukste tijd van de maand, het brengt vanalle kwaaltjes met zich mee, vooral de pijn in de buikzone is moeilijk te verdragen. Gelukkig bestaan er enkele yogamoves die de pijn kunnen verzachten.

1. Supta Baddha Konasana

supta baddha konasana

Een herstellende houding die ervoor zorgt dat alle spanning in de aarde zakt. Het neemt de spanning op de onderrug weg en vermindert de druk rond de navel. Door in deze pose kussens onder je knieën te leggen is de houding nog meer herstellend.

2. Uttanasana 

Uttanasana

Omdat je bij deze pose voorovergebogen staat en je borst en dijen elkaar aanraken krijg je een zachte massage rond de onderbuik. Bovendien stroomt er nieuw bloed naar de hersenen wat de kans op hoofdpijn vermindert.

3. Ardha Matsyendrasana

Ardha Matsyendrasana

Met deze houding verleng je de ruggengraat waardoor rugpijn wordt verminderd.

4. Ustrasana

Ustrasana

Deze pose rekt je abdominale zone uit waardoor er meer bloed stroomt naar de baarmoeder. Door een lichte buiging van de rug verlicht je hier de druk.

5. Janu Sirsana

Janu Sirsana

Een beetje zoals de voorovergebogen pose zorgt deze asana ervoor dat je rug wordt uitgerokken. Op die manier wordt rugpijn verlicht. De aanraking tussen de borst en de dijbenen geeft bovendien een lichte massage aan de onderbuik waardoor krampen verminderd worden.

Yoga kan ook andere kwaaltjes verhelpen, het neemt stress weg en ontspant. Nog op zoek naar yogahoudingen? Check de lessen Yoga voor Beginners van yogacoach en Feelinggastvrouw Goedele Leyssen.

Partner Content

Gesponsorde content