4. Artritis

Alcohol verhoogt de kans op ontstekingen in je lichaam. Daarom is de kans veel groter om artritis te krijgen als je veel alcohol drinkt. (In de volksmond ook wel eens ‘pootje’ genoemd.) Artritis kan vreselijke pijn in de gewrichten veroorzaken. De pijn van artritispatiënten kan nog eens veel erger worden als ze alcohol drinken. Als de hoeveelheid verschillend van persoon tot persoon.

5. Hormoonschommelingen

Hormonen zijn zó veelbepalend voor ons lichaam. Ze beïnvloeden onder andere seks, ontstekingen, immuniteit, de bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Alcohol kan die hormoonhuishouding in de war sturen en dat zorgen dat je bloedsuikerspiegel veel te laag is. En een te lage bloedsuiker veroorzaakt sugar cravings en nood aan koolhydraten. Een van de belangrijke redenen waarom alcohol zo slecht voor je lijn is dus. Geen wonder dat zowat ieder dieet aanraadt om zo weinig mogelijk alcohol te drinken.

6. Brandend maagzuur

Zure oprispingen ontstaan wanneer het zuur in je maag omhoog komt in de slokdarm. Dit kan een vervelend zuur gevoel en zelfs maag- en slokdarmontstekingen veroorzaken.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer over alcohol: