7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

Wil jij graag een paar kilo’s kwijt, maar hou je van zoet? Ga dan voor fruit! Gezond én lekker.

 

Fruit is lekker, fris en zoet. En deze soorten helpen je zelfs om extra kilo’s te verliezen.

1. Citroen

Citroen is misschien zuur, maar hij zit boordevol vitamine C, en is goed voor je metabolisme. Een gouden tip: drink ’s morgens lauw water met citroen. Maak er een dagelijkse gewoonte van, hier lees je wat dat doet met je lichaam.

2. Avocado

Avocado is een heel gezonde vrucht. Hij bevat misschien veel vetten, maar het zijn gezonde vetten. Je voedingsopname wordt gestimuleerd, en je hebt sneller een vol gevoel. Bovendien is avocado goed voor je stofwisseling, waardoor je in rusttoestand meer calorieën kunt verbranden. Eet avocado op een geroosterde boterham, bij een lekkere salade of maak een gezonde guacomole. Hier lees je nog meer redenen waarom je best regelmatige avocado op  het menu zet.

3. Kiwi

De kiwi is je bondgenoot als je wilt afvallen. Hij heeft veel positieve eigenschappen die de stofwisseling verbetert. Bovendien heb je minder snel zin in zoet. Zet dus regelmatig kiwi’s op het menu. Eet hem bij het ontbijt of verwerk hem in een heerlijke fruitsalade. Je kunt hem ook gebruiken in je infused water, hier lees je hoe je dat maakt.

4. Bessen

Frambozen, braambessen, bosbessen of andere bessen zijn prima voor je menu. Ze bevatten vezels en kunnen je natriumgehalte reguleren. Bovendien bevatten ze anthocyanen, componenten die suiker- en vetassimilatie stimuleren. Eet je bessen in een ontbijt, gebruik ze in havermoutpannenkoeken of vries ze in om toe te voegen aan je drankjes. Bosbessen worden trouwens gezien als een superfood, hier vind je meer budgetvriendelijke superfoods van bij ons.

5. Appel

‘An apple a day keeps the doctor away’, en het helpt je nog eens bij het afvallen ook. Het ursolzuur in de schil van je appel helpt je vet verbranden. Appels zijn bovendien rijk aan vezels, en je kunt ze op tig manieren gebruiken. Maak zelf een gezonde appelmousse, gebruik hem in een hartige salade of in je infused water. Heb jij een hongerig gevoel na het eten van een appel? Hier lees je hoe je dat voorkomt.

6. Pompelmoes

Pompelmoes is perfect als je wilt afvallen. Het reinigt je lichaam, zorgt voor je lever en lost vetten op. Zet hem dus zeker regelmatig op je menu! Het is het perfecte tussendoortje. 

7. Kokosnoot

Eet eens wat vaker verse kokosnoot! Het vruchtvlees bevat gezonde vetten, je eten wordt trager verteerd en je geniet langer van een vol gevoel. Bovendien krijg je er een energieboost van! Hier vind je meer vetten, die écht gezond zijn.

Meer gezonde tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content