7 manieren om écht te relaxen

Als kind waren we allemaal expert in nietsdoen, nu lukt dat jammer genoeg wat minder eenvoudig. Wij verzamelden 7 tips uit 'Relax!', het nieuwe boek van Sarah Devos, om écht even helemaal zen te worden. 

1. Don't grow up, it's a trap 

Speel verstoppertje of tikkertje met je kinderen (of leen er een paar). Schommel. Teken een parcours uit met stoepkrijt en doe het ook echt. HAVE FUN. 

2. Slaap! 

Te weinig slapen verhoogt je kans op depressie. Geraak je moeilijk in dromenland? Tel dan geen schaapjes. Onderzoek wees uit dat dat net het tegenovergestelde effect zou hebben! Wat werkt wel: telkens rond hetzelfde uur gaan slapen en je smartphone niet meer checken in bed. Nog meer tips nodig om goed te slapen? Check dan hier zeker de slaaptips van onze redactie. 

3. Luister en kijk naar water 

Deze blijft een topper, maar een kabbelend beekje in je buurt, een rivier of watervalletje zijn net zo goed. Bij gebrek aan the real thing werkt een cd met zee- en watergeluiden ook rustgevend. Wij tipten onlangs nog onze favoriete wandelroutes aan zee, check ze hier.  

4. Lees een roddelblaadje 

Onbeschaamd. Van begin tot eind. Hey, waarom niet? Of lees gewoon je favoriete maandblad: Feeling ;-). 

5. Neem een lang, warm bad 

Met belachelijk veel schuim! En kaarsjes! Met een glasje wijn erbij! En een goed boek! 

6. Geef jezelf een voetmassage 

Rol een tennisbal zachtjes onder je linker- en daarna onder je rechtervoetzool. Ga hier een tiental minuutjes mee door. Een at-home pedicure kan ook relaxerend werken, bekijk hier ons stappenplan voor zachte en verzorgde voeten. 

7. Leg schone lakens op je bed 

– En daarna extra vroeg onder de wol. Met een goed boek. Of een goed lief. 

Relax Vind nog 93 andere manieren om te ontspannen in het nieuwe boek van Sarah Devos: Relax! Lees hier meer over het boek.

Lees ook: 

At home pedicure: zo doe je dat

De slaaptips van de redactie

Partner Content

Gesponsorde content