7 redenen waarom je vaker olijfolie moet gebruiken

Volgens gezondheidsgoeroes als Pascale Naessens, Sandra Bekkari of William Cortvriendt mag je vetten gerust op het menu zetten, meer zelfs: je moet als je gezond wilt leven. Al kies je wel best de gezonde variant. Een van die gezonde vetten is olijfolie. Volgens dr. Mary Flynn, wetenschapper aan de Brown univeristeit is olijfolie zelfs het gezondste ingrediënt ter wereld. Een goed idee om het nog vaker op het menu te zetten dus. Maar wat zijn nu precies die voordelen?

Omega 3, omega 6 of onverzadigde vetzuren... Zie jij door de bomen het bos niet meer? Hier lees je nog eens welke vetten nu wél en niet gezond zijn. 

Of je het nu aan je maaltijd toevoegt, op je huid smeert of het aanbrengt op je haar... Olijfolie is goed voor je. Al kies je wel best voor de ‘Extra Vierge’ variant. Die bevat vitamines E en K en zit boordevol antioxidanten. De studie aan Brown – waar ook Mary Flynn aan meewerkte – toonde aan dat drie eetlepels olijfolie per dag, voldoende zijn om het risico op chronische ziektes te voorkomen én te helpen bij gewichtsverlies.

1. Het is goed voor je hart

Olijfolie bestaat voor 70% uit onverzadigde vetzuren, die helpen je cholesterolwaardes goed te houden, zorgen voor gezond bloed en verminderen zo de kans op hart- een vaataandoeningen.

2. Het boost je metabolisme

Een gezond metabolisme is belangrijk voor een gezond lichaam. Het is onder andere belangrijk voor de goede werking van je organen, maar zorgt ook dat je spijsvertering goed werkt en je dus gemakkelijker afvalt.

3. Het helpt diabetes type 2 voorkomen

Olijfolie zou je bloedsuikerspiegel helpen reguleren. Door je olijfolie te combineren met een gezond dieet zou het diabetes kunnen helpen voorkomen.

4. Het houdt je scherp

Uit onderzoek blijkt dat olijfolie kan helpen om dementie te voorkomen.

5. Het is ontstekingsremmend

Heel wat chronische ziektes zijn gelinkt aan ontstekingen. Olijfolie zou ontstekingsremmend werken.

6. Het boost je weerstand

Omdat olijfolie boordevol antixoxidanten zit, kan het lichaam weerbaarder maken tegen infecties. Iedere dag olijfolie op het menu komt je immuniteit dus ten goede.

7. Het brengt je in de juiste stemming

Olijfolie stimuleert de bloedcirculatie naar alle gebieden in je lichaam. Ook naar je erogene zones dus, regelmatig olijfolie op het menu zetten, zou je libido ten goede komen. Het proberen waard. 😉

Meer gezonde voedingsmiddelen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content