Voorkom “vanavond niet schat” door deze slaapkamergewoontes onmiddellijk te bannen.

 

Je hebt het allebei ontzettend druk, de kids komen regelmatig binnen in jullie slaapkamer ,en als je eindelijk kan neerploffen, ben je uitgeput. Gevolg: je seksleven zit een beetje in het slop. Bovendien herken je waarschijnlijk ook nog deze slechte slaapkamergewoontes. Ban ze nu en vindt elkaar terug.

1. Op een verschillend tijdstip gaan slapen

Manlief gaat slapen, maar jij wilt nog een programma op VIJF afkijken? Geen goed idee. Het is belangrijk om samen naar de slaapkamer te gaan. “Door op andere momenten te gaan slapen ben je emotioneel en fysiek ver van elkaar verwijderd”, vertelt psychotherapeut Marcia Berger aan LibelleDaily. Je voelt je eenzaam dus. Tip: ga samen naar boven: liefst niet al te laat, het komt de romantiek ten goede.

2. Te veel bezig met je telefoon

Te veel bezig zijn met je telefoon is een killer voor je seksleven. Snel een update posten op Facebook, even Instagram checken en Twitter lezen… Niet goed voor je relatie. De tijd die je spendeert met je smartphone spendeer je beter met elkaar. Deze fotoreeks bewijst trouwens dat we te verslaafd zijn aan onze smartphone.

3. Niet praten met elkaar

Neem iedere avond in bed even tijd om met elkaar te praten. Vraag hoe het met elkaar gaat, hoe je dag was en alle kleine dingen in het leven. Zo vermijd je dat je naast elkaar gaat leven.

4. Verzoringsrituelen in de slaapkamer

Nagels knippen of je wenkbrauwen epileren zijn maar enkele voorbeelden… Verzorginsrituelen houd je voor in de badkamer. De slaapkamer gebruik je enkel om te slapen en om te vrijen met elkaar.

5. Boos gaan slapen

Boos gaan slapen is niet alleen slecht voor jullie seksleven, het is ook nog eens slecht voor je slaap. Ruzie gemaakt? Praat het uit! Of nog beter, maak het goed met een stomende vrijpartij.

6. Onverzorgd je bed in kruipen

Je hebt het ontzettend druk en wilt gewoon je bed in kruipen. Toch is het belangrijk voor je seksleven dat je je goed verzorgt. En dan bedoelen we niet alleen tanden poetsen. Verruil je flanellen pyjamabroek met vormeloos t-shirt door een mooie slaapoutfit. Wedden dat je je instant beter voelt in je vel en zo ook meer zin krijgt in seks? Voel je jezelf niet mooi genoeg? Hier lees je 7 tips om je zelfvertrouwen op te krikken.

7. Je seksleven niet bespreken

Noodzakelijk, bespreek jullie seksleven met elkaar. Heb je even geen zin? Leg uit waarom, praat dingen uit. Alleen op die manier kun je elkaar begrijpen en zorg je dat het probleem niet groter wordt.

Heb je last van een laag libido? Lees dan deze 7 tips om het op te krikken. 

Lees ook:

9 redenen waarom seks gezond is

5 x tantrische seks voor beginners

Meer pret in bed: doe mee aan deze challenge!