Home Gezond Blijven gaan: zo houd je Tournée Minérale vol tot het einde

Blijven gaan: zo houd je Tournée Minérale vol tot het einde

Blijven gaan: zo houd je Tournée Minérale vol tot het einde

Doe jij in februari mee aan Tournée minérale? Mooi zo. Je bent zeker niet alleen, want er doen nu al meer dan 100.000 mensen mee. Onze redactrice deed in november al de test en verklapt: het valt heus wel mee, zo’n maand niet drinken. Meer zelfs, ze doet gewoon opnieuw mee.

Toegegeven, mijn verwachtingen stonden misschien wat té hoog gespannen. Want hoewel ik af en toe een glaasje drink, zeker niet iedere dag, droomde ik dat mijn maandje sober garant stond voor wegvliegende kilo’s, een stralende huid en tonnen energie. En dat bleek eerder teleurstellend. Toch raad ik iedereen op om mee te doen: het is gezond, je leert nieuwe drankjes kennen (hoera voor heerlijke mocktails) en het creëert een heerlijk groepsgevoel. Bovendien spaar je er geld me uit – geloof me, je verschiet even als je de test doet op de website – dat je aan het goede doel kunt schenken. Santé.

Geniet jij ook zo van een rosé met je vriendinnen, gezellig aperitieven met je partner of een feestje met een fris pintje? Dan denk jij ongetwijfeld ook dat dit wel eens moeilijk zou kunnen worden. Maar eigenlijk was het best gemakkelijk, mede dankzij deze tips.

1. Blijf vrienden aansporen

Toen ik besloot een maandje niet te drinken, had ik op voorhand een beetje mijn twijfels. Ging ik nu echt de  enige zijn op feestjes die geen druppel dronk en moest ik op recepties een glaasje bubbels afslaan? Bovendien krijg je snel de vraag of je zwanger bent of ziek omdat je geen alcohol drinkt (oproep aan iedereen: vraag zo’n dingen niet). Dus overtuigde ik enkele goede vrienden om mee te doen. Het creëert een heerlijk groepsgevoel wat de vriendschap alleen maar ten goede komt. Bovendien is het extra leuk als je na je maand samen het glas mag hijsen. Houd dus samen vol. Zijn je vrienden toch gekraakt? Ga dan zeker niet zelf terug drinken. Koppel er misschien een stevige weddenschap aan vast: degene die als eerste drinkt – om welke reden dan ook – moet trakteren in dat gezellige restaurant waar jullie al lang eens wilden gaan. Bovendien hoef je zelfs niet perse vrienden te overtuigen, in november was ik alleen, maar nu doen er meer dan 100.000 mensen mee, het groepsgevoel is dus nooit veraf.

Ontdek hier welke 3 types vriendinnen iedere vrouw nodig heeft

2. Heerlijke vervangers

Dat je geen alcohol nodig hebt, is natuurlijk wel duidelijk. Maar je wilt wél een lekker alternatief. Bestellen je vrienden een cocktail? In de meeste bars en restaurants toveren ze met plezier ook een lekkere mocktail op tafel. Organiseer je zelf een avondje? Ontdek dan hier 3 heerlijke mocktailrecepten die je zeker eens moet proberen. Ikzelf ben helemaal fan van de ‘Rose Tonic‘, zeker voor een gezellige avond onder vriendinnen. Maar ga vooral zelf op zoek naar een lekker alternatief.

3. Ga lekker op café

Je kunt natuurlijk kiezen om alle verleiding uit de weg te gaan en thuis te genieten van een boek of een film. Maar de horeca-federatie is niet zo happy met het grote succes van Tournée Minérale en ik kan ergens wel begrijpen waarom. Bovendien ga je na een maandje sociaal isolement niet alleen gezonder, maar vooral ook ongelukkiger zijn. Ga dus gewoon lekker op café, neen je hoeft heus niet te drinken voor een gezellige avond. Ga voor die mocktails of drink gezellig en colaatje. Vermijd je alle cafés en feestjes? Dan ga je veel sneller opgeven. “Pfff, wat is het punt van het leven als ik hier op zaterdagavond in mijn zetel zit?”

4. Ook op feestjes

Het allermoeilijkst zijn recepties waarop iedereen een glaasje bubbels drinkt en verjaardagen van goede vrienden. Licht gewoon iedereen in dat je meedoet aan Tournée Minérale, en drink gewoon iets anders. Er valt niet echt een tip over te geven, het is gewoon een kwestie van doen. Een gouden tip: stel voor dat je Bob zult zijn. Niemand zal vreemd kijken dat je geen druppel aanraakt, maar enkel dankbaar zijn. Bovendien kun je volgende keer – na februari – meerijden met de Bob van dienst. Vooruitdenken, je weet wel.

5. Stel sommige restaurantbezoekjes uit

Gezellig een hapje gaan eten doe je natuurlijk ook gewoon in februari. Maar een bezoek aan het sterrenrestaurant waar de kwaliteit van je beleving ook een beetje afhangt van de aangepaste wijnen, zou ik toch maar even uitstellen. (Sorry culinaire restaurants), maar daarna gaan we toch gewoon met z’n allen het uitgespaarde geld gebruiken om het er eens goed van te pakken, toch?!

Ook deze artikels lezen kan helpen 😉