Boost je energie met deze 4 superfoods

Het ontbijt is de perfecte moment om jezelf een echte energieboost te geven. Voeg een van deze superfoods toe aan je ontbijt en neem een vliegende start van je dag. 

1. Goji-bessen 

Gojibessen

Als je thee zet, doe er dan 1 grote eetlepel gojibessen bij en laat die enkele minuten wellen in de warme vloeistof. Ze bevatten vitamine B, C en E, gezonde voedingsstoffen en sporenelementen, en ze versterken het immuunstelsel. Een echte boost voor je lichaam (o.a. bij Kruidvat).

2. Chiazaadjes

Meng wat chiazaadjes door je ontbijtgranen of yoghurt: 2 eetlepels leveren al 100% van je dagelijkse aanbevolen dosis omega 3. De zaadjes zijn rijk aan antioxidanten, en een goede bron van vezels, proteïnen, vitaminen en mineralen (o.a. bij Kruidvat).

3. Tarwegras 

Wheat Grass

Tarwegras geeft energie, ontgift, bevat antioxidanten en alkaliseert, wat wil zeggen dat de zuurtegraad verlaagt. Een prima boost voor lichaam en geest dus. Doe van tijd tot tijd een kuur met tarwegrassap, en werk daarbij van 1 eetlepel per dag naar 2 dagelijkse ‘shots’ van 3 cl toe.

4. Havervlokken 

Ook havervlokken zijn weer in: ze hebben een lage glycemische index en kunnen rauw gegeten worden, geweekt in plantaardige melk (rijstmelk, amandelmelk, hazelnootmelk) met wat kaneel erin (ontstekingswerend). Doe er juist voor het opdienen het sap en de zeste van 1/2 biocitroen bij, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, 1 eetlepel noten en zaden (amandelen, hazelnoten, walnoten, sesamzaadjes, zonnebloemzaadjes... die je een nacht hebt laten weken en dan afspoelt), plus een massa seizoenvruchten. Dit verteert uitstekend en je krijgt de hele ochtend geen honger meer. Bovendien zit het vol vitaminen, proteïnen en sporenelementen (o.a. bij Colruyt, Delhaize en Carrefour). 

Partner Content

Gesponsorde content