Daarom eet je best geen banaan bij je ontbijt

Bananen zijn lekker en gezond. Toch eet je ze best niet bij het ontbijt. En wel om deze redenen.

Een banaan is op zich gezond. Maar volgens dokter Darryl Gioffre is het geen goed idee om een banaan bij je ontbijt te eten.

Bananen bevatten kalium, magnesium en vezels. Maar er zitten ook suikers in. Volgens dokter Darryl verpest dat je voedingspatroon voor de rest van de dag. Een banaan geeft namelijk snel energie, maar daarna volgt een dip. De banaan geeft onvoldoende energie om het tot de lunch uit te houden. Daarnaast heeft suiker ook een verzurende werking op het lichaam, dat kan leiden tot ontstekingen en een ontregelde spijsvertering. Werkt je darmflora niet optimaal? Dan kun je op termijn zelfs bijkomen.

Tegen stress en vermoeidheid

Toch moet je bananen zeker niet van je menu schrappen. Het fruit is een prima optie als je vermoeid bent of stress hebt. Dat komt door de grote hoeveelheid magnesium en kalium. Combineer je banaan liefst met gezonde vetten en kruiden. Denk bijvoorbeeld aan chiazaad, lijnzaad, kaneel en kokosolie. 

Gebruik een banaan echter nooit om een maaltijd te vervangen of vlak na de maaltijd, zo voorkom je schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

Meer gezonde ontbijttips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content