Daarom is goed doorstappen zo goed voor je

Ben jij ook altijd gehaast en krijg je het spontaan op je heupen als mensen slenteren? Dan ga je dit nieuws zeker willen lezen. Snel doorstappen is namelijk heel goed voor je, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

De een slentert graag op het gemakje terwijl de ander liever goed doorstapt. Wat blijkt nu? Voor je gezondheid is het beter je dat tegen een stevig tempo loopt. Onderzoekers van de Universiteit van Leicester volgden namelijk gedurende 6 jaar 420.000 personen. Er werd gecontroleerd hoe snel ze stapten, hoe gezond ze waren, hoeveel mensen overleden waren en waaraan ze stierven. Wat bleek? De langzame stappers stierven 1,8 tot 2,4 keer vaker aan een hartaandoening dan de wandelaars met een stevig tempo. 

Meer bewegen

Volgens onderzoekers is er een logische verklaring. “De mensen die stevig doorstapten, bewogen over het algemeen meer dan de trage wandelaars. Bovendien speelden ook andere factoren als roken, BMI en dieet mee.” Opvallend: mensen met een traag looptempo én een laag BMI hadden toch meer kans op hartaandoeningen. Vanaf nu het tempo toch maar iets opvoeren.

Meer over wandelen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content