Dankzij deze truc sta jij morgenvroeg wél goedgezind op

Ben jij ’s morgens niet echt aanspreekbaar en kun je pas aan je dag beginnen nadat je die eerste kop koffie hebt gehad? Dan hebben we goed nieuws: een eenvoudige bos bloemen zou dé oplossing zijn voor je probleem.

Plaats vanaf nu een bos bloemen op je nachtkastje. Professor Nancy Estoff, professor klinische psychologie, deed in samenwerking met The Society of American Florists, onderzoek naar de invloed van bloemen op onze gemoedstoestand. Uit de resultaten bleek dat bloemen je humeur serieus kunnen boosten voor de rest van de dag.

Weg met stress

Bloemen zouden namelijk je stress- en angstgevoelens verminderen. Dat heeft niet alleen een positief effect op je humeur, ook je nachtrust wordt er beter van, wat alweer een goed effect heeft op je humeur. Volgens de onderzoekers zou je het effect al na een paar dagen werken, na een paar weken zou je zelfs emphatischer zijn. Baadt het niet, dan schaadt het niet.

Meer tips voor een goed humeur ’s morgens:

  • Zorg voor routine: ga op tijd slapen en sta iedere dag op hetzelfde uur op.
  • Snooze niet.
  • Kijk niet meteen op je smartphone, maar geef jezelf even tijd om wakker te worden. Lees je mails pas op het werk, niet ’s morgens vroeg.
  • Zorg voor daglicht: doe je gordijnen open en zorg voor wat buitenlucht. Neem de fiets of ga te voet naar je werk. Is dat niet mogelijk? Doe dan een korte wandeling ’s morgens, een kwartiertje is al voldoende om even rustig wakker te worden.
  • Start je dag met een gezond ontbijt en drink een groot glas water.
  • Neem even tijd voor jezelf: maak alvast een to-do-lijstje, lees de krant of schrijf op waarvoor je dankbaar bent. Zolang je maar even tijd hebt om rustig wakker te worden.

Meer tips voor een goede ochtend:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content