Home Gezond Dankzij deze eenvoudige tip kun je griep vermijden

Dankzij deze eenvoudige tip kun je griep vermijden

Dankzij deze eenvoudige tip kun je griep vermijden

De griep is in het land. Heeft het virus jou nog niet te pakken gekregen? Lees dan zeker even deze tip van wetenschappers aan de Queens Mary University of London. Het zou de kans op griep verminderen.

Heeft de griep jou wel al te pakken of ben je goed verkouden? Deze natuurlijke middeltjes bieden soelaas.

De onderzoekers vonden een verband tussen vitamine D en infecties aan de luchtwegen. Vitamine D wordt aangemaakt als je in de zon komt, uiteraard word je in de winter minder blootgesteld aan de zon, we komen minder buiten én duffelen ons in zodat de zonnestralen ons niet bereiken.

De wetenschappers vergeleken de data van 11.000 patiënten uit 14 verschillende landen. Hét geheim volgens de onderzoekers? Regelmatig vitamine D-supplementen gebruiken. 

“Het effect is er bij alle proefpersonen, maar vooral bij diegene met een laag vitamine D-gehalte in het lichaam”, zegt Adrian Martineau, professor in longziekten en één van de onderzoekers. “Het gaat dan vooral om mensen die weinig buitenkomen of hun lichaam bedekken om religieuze redenen. Mensen met een tekort aan vitamine D lopen meer risico op een ontsteking aan de luchtwegen. De groep die wel voldoende vitamine D in het lichaam had, had 10% minder risico op een ontsteking.”

De auteurs pleiten nu voor een toevoeging aan vitamine D aan bepaalde voedingsmiddelen zoals brood of melk. Al kan volgens ons een reisje naar een zonnige bestemming zeker ook geen kwaad. 😉

Meer tips voor je gezondheid:

SOURCE: British Medical Journal