De beste work-outs om je metabolisme te boosten

Op naar de sportzaal. Naast spieren strakker maken, wil je natuurlijk ook overtollig vet aanpakken. Dat doe je door je metabolisme te boosten. Welke sport je dan best kiest? Sportarts Guy De Schutter verklapte ons het antwoord.

 

Ook je voeding kan helpen. Ontdek hier 11 voedingsmiddelen die je metabolisme een stevige boost geven.

Weg met vet

Vet is in essentie een energiereserve van het lichaam voor slechtere tijden. Om die aan te spreken, moet je je metabolisme een versnelling hoger laten draaien. En dat doe je op verschillende manieren”, legt dokter De Schutter uit.

“Naarmate je veroudert (en minder beweegt), vertraagt je metabolisme. Door een combinatie van krachttraining en cardio boost je dat metabolisme, zodat je voldoende energie verbruikt. Fitnesshypes zoals zumba, bodypump en crossfit werken vooral op je conditie, kracht én stabiliteit. Vet verbranden doe je door uithoudingssporten zoals zwemmen, fietsen of lopen.”

Begeleiding

“Voor je begint met sommige sporten, moet je wel beschikken over een basisconditie, stabiliteit en lenigheid“, waarschuwt de dokter. Hij raadt aan om door middel van persoonlijke begeleiding in een fitnesscentrum of met een personal coach je lichaam voor te bereiden op uithoudings- of combinatiesporten. Bovendien is het belangrijk het risico op medische problemen en sportblessures in te schatten. Laat je eerst nakijken door een gespecialiseerde arts.”

 

Meer tips voor de beste work-outs:

Tekst: Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content