De ‘Go Pure masterclass’ van Pascale Naessens: “Wie meer kennis over gezonde voeding heeft, kan betere keuzes maken”

Na haar succesvolle Puur & Lichter Challenge lanceert Pascale Naessens een gloednieuw online concept: de Go Pure Masterclass. Tien dagen lang worden mensen er aan de hand van kookvideo’s, live sessies, gratis recepten en boodschappenlijstjes ondergedompeld in de gezonde keuken van Pascale. “In de masterclasses wil ik een stap verder gaan dan in de bekende challenge. Ik wil mensen kennis over gezonde voeding aanreiken, waardoor ze betere keuzes kunnen maken.”

Dit artikel maakt deel uit van ons Go Pure by Pascale Naessens dossier. Klik hier voor meer info.

GO PURE MASTERCLASS: WAT MAG JE VERWACHTEN?

De laatste 10 dagen van oktober dompelt Pascale Naessens je onder in de boeiende wereld van de lowcarb-voeding. Via een online platform krijg je élke dag recepten voor ontbijt, lunch en avondmaal, boodschappenlijstjes, kookvideo’s en haar beste tips & tricks.

Pascale Naessens: “Ik wil mensen de kans geven om tien dagen lang volledig lowcarb te koken en te eten, zodat ze daar ook meteen de gezonde effecten van in hun lichaam kunnen voelen. Naast pure praktische tools wil ik in de masterclasses ook vooral inzetten op kennis: ik wil mensen laten zien waarom lowcarb eten zo gezond is voor hun lichaam en hen de wetenschappelijke mechanismen achter gezond eten laten zien. Als mensen weten welke types voeding welke reacties teweeg brengt in hun lichaam, kunnen ze ook betere keuzes maken.”

Naast praktische kookworkshops en instructievideo’s, biedt de masterclass drie inspirerende live sessies aan waarin Pascale samen met gespecialiseerde voedingsdeskundigen meer informatie geeft over de gunstige effecten van een lowcarb levensstijl én over de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond gezonde voeding.

Eten is weten: 3 x inspirerende live sessies

In een eerste basislezing doet Pascale haar persoonlijke verhaal uit de doeken. Ze vertelt er met welke worstelingen rond ‘gezond eten’ ze zelf ooit geconfronteerd werd en doet er uit de doeken hoe een lowcarb eetpatroon haar geholpen heeft om eindelijk een evenwichtige en gebalanceerde levensstijl uit te bouwen.

Om haar verhaal kracht bij te zetten, nodigt Pascale vervolgens drie experten uit om dieper in te gaan op verschillende deelaspecten van gezonde voeding.

  • Samen met diëtiste Hella Van Laer gaat ze in op de belangrijkste vragen die deelnemers zelf hebben over gezond eten. In een uitgebreide Q&A onderzoeken ze vooral waarom het voor mensen zo moeilijk is om gezonde eetgewoontes vol te houden en wat de voornaamste valkuilen zijn die mensen doen hervallen.
  • Slaapexperte Annelies Smolders komt meer uitleg geven over één van die ‘grote valkuilen’, namelijk slaaptekort. “Wie slecht of te weinig slaapt, zal vaker ten prooi vallen aan slechte eetgewoontes en daardoor ook vaker overgewicht ontwikkelen.” Smolders legt uit hoe die link tussen beide precies in elkaar zit, en hoe een gezond slaappatroon er eigenlijk uitziet.
  • Gezondheidscoach, cardioloog en onderzoeker binnen de evolutionaire geneeskunde Remko Kuipers komt dan weer meer info geven over de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent gezonde voeding en helpt deelnemers op weg naar de juiste gezonde manier van eten voor hén, want zo klinkt het: elk lichaam is anders, elke manier van gezond eten dus ook.

Go Pure Masterclass: nog eens alles op een rij

Wat je concreet mag verwachten als je deelneemt aan de tiendaagse masterclass van Pascale Naessens?

  • 3 inspirerende online live sessies
  • 5 uur videomateriaal
  • 11 kookvideo’s
  • 25 gratis recepten
  • Exclusieve community
  • Boodschappenlijstjes
  • Persoonlijke tips & tricks

De Go Pure Masterclass start officieel op 20 oktober, maar de eerste live sessie met Pascale vindt al de avond ervoor plaats. Inschrijven kan nog tot en met maandag 18 oktober (12u) via gopuremasterclasses.com.

Meer lezen over gezond eten volgens Pascale:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content