Pink Ribbon, de nationale vzw in de strijd tegen borstkanker, doopt oktober om tot ‘stap-maand’. Ze roepen iedereen op om minstens 30 minuten per dag extra te bewegen. Om die raad kracht bij te zetten, lanceert Pink Ribbon samen met wandelknooppunt.be 7 unieke wandelingen in België.

Smeer je benen voor ‘De Roze Mars’

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. Gelukkig is er ook een beetje goed nieuws: 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl en daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Jammer genoeg is voldoende bewegen niet altijd even makkelijk voor mensen met een zittend (beroeps)leven. Volwassenen zitten gemiddeld maar liefst 8,3 uur per dag stil.

Om dat te compenseren, moeten we volgens de Wereldgezondheidsorganisatie minstens vijf dagen per week 30 minuten matig bewegen. Een halfuurtje extra wandelen per dag geeft je gezondheid al een flinke boost. Daarom organiseren Pink Ribbon en P&V Groep in oktober De Roze Mars: een bewegingschallenge die Belgen wil aanzetten om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Met 7 uitgestippelde wandelroutes geven ze een eerste duwtje in de rug.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“10.000 stappen per dag zetten is niet zo’n grote moeite; het heeft weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit,” volgens Brigitte Vanderveren, Executive Director bij Pink Ribbon. “Met deze wandelroutes gaan we een stapje verder en willen we iedereen stimuleren en inspireren om gekende en verborgen parels in België te ontdekken op een actieve manier.”

Ook Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep, ziet het belang van een gezonde levensstijl, onder andere bij de preventie van ziektes zoals borstkanker: “Als verzekeraar is het correct vergoeden van geleden schade natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar we zien – als coöperatief verzekeraar – onze rol nog breder. Daarom zetten we sterk in op preventie, op het voorkómen van schade.”

Ontdek de 7 Pink Ribbon wandelingen

Wandelknooppunt.be zet graag haar schouders onder dit initiatief. Daarom stippelden ze 7 unieke wandelingen uit, verspreid over heel België. Elke wandeling volgt een traject in de vorm van het Pink Ribbon lintje en telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km; goed voor anderhalf uur wandelen.

De Pink Ribbon wandelroutes lopen door de omgeving van Averbode, Bosland, Gaasbeek, Drongengoed, Rodeberg, Pays des Collines en Burg-Reuland. Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden via wandelknooppunt.be. Druk ze af, laad ze in je app of volg via een gpx bestand. Stap ze!