De slaaptips van de redactie

Te weinig slaap is niet alleen nefast voor je humeur, maar ook voor je lichaam. Op tijd onder de lakens kruipen is één ding, maar vaak is dat niet de enige oplossing. De Feeling-redactie geeft tips om vannacht sneller in te dommelen. 

De ene zweert bij kamillethee of warme melk voor het slapen gaan, de andere kiest dan weer voor een slaapmutsje. Iedereen heeft zo zijn manieren om sneller in slaap te vallen, zo ook onze redactie. 

Onze slaaptips op een rijtje 

Marleen (redactie-assistente)

Wanneer je doorheen de dag weinig beweging hebt, kan intensief sporten zoals een halfuurtje op de crosstrainer wonderen doen om snel de slaap te vatten. Let wel op dat je het niet net voor het gaat slapen doet, want dan ga je misschien wel langer wakker liggen. 

 

Ilse (eindredactie) 

Hard werken en veel lachen overdag, ik val er altijd als een blok van in slaap

Franciska (beautyredactrice)

Ik verstuif wat van de Relaxing Pillow Spray Aromachology van L’Occitane over mijn hoofdkussen voor ik ga slapen. Die zou je moeten helpen om sneller in te slapen en dieper te slapen dankzij ondermeer essentiële olie van lavendel, bergamot, sinaasappel en geranium. Ik denk dat de heerlijke geur me vooral helpt ontspannen waardoor ik iets sneller inslaap

l'Occitane en provence

Evy (travelredactrice)

Ik slaap altijd instant in: hoofd op kopkussen, op mijn rechterzij en ik ben weg. Dat komt denk ik omdat ik wacht tot ik echt moe ben, dat kan ook 2 of 3 uur ’s nachts zijn (zelfs op een werkdag). De gordijnen moeten dan perfect het licht afschermen, en het moet heerlijk stil zijn. Op reis gebruik ik een oogmasker en oordoppen. En met koude voeten geraak ik nooit in slaap, dus soms moet er een kruik of een man mee in bed om mij aan op te warmen. 

 

Ann (marketing assistant)

Probeer tot rust te komen voor je gaat slapen, laat je iPhone voor wat hij is en ga zeker geen mails meer checken vlak voor je onder de lakens kruipt. 

 

Camille (beeldredactrice)

Ik ben een goede slaper, maar op reis is het soms wel iets minder evident. Daarom neem ik altijd oordoppen mee, mocht je hotelkamer aan de straatkant liggen kan je toch perfect slapen. Alle geluiden worden dof. Je zit precies in een cocoon, heerlijk.

 

Isaline (digital editor)

 Een goed verluchtte slaapkamer met gordijnen die perfect verduisteren zijn voor mij essentieel voor een goede nachtrust. Lukt het dan nog niet, blijf dan niet liggen in bed maar sta even op, doe iets rustig (zoals een boek lezen) en probeer opnieuw. 

Partner Content

Gesponsorde content