Dé tip voor mei: wandel samen met Ella Leyers voor Pink Ribbon

Op dit moment vechten 100.000 vrouwen in ons land tegen borstkanker. Veel te veel! Pink Ribbon vzw strijdt al 25 jaar tegen borstkanker. Door geld op te halen, maar ook door preventie. Een van de manieren om gezond te leven? Voldoende bewegen? Daarom is er de roze mars: 10.000 stappen per dag, en dat gedurende de hele maand mei.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Ook vandaag kregen 29 vrouwen het verdict te horen. 100.000 vrouwen vechten, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. Helaas verliezen ook nog steeds 6 vrouwen per dag de strijd.

1 op 3 kankers kan vermeden door een gezonde levensstijl. Omdat genoeg lichaamsbeweging daar een belangrijk onderdeel van is, zet Pink Ribbon graag haar schouders onder De Roze Mars. De campagne wil Belgen immers aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen. De vzw doopte de maand mei om tot ‘stap-maand’ en nodigt iedereen, die weer fit wilt worden, uit om mee te wandelen. Iedereen kan solidair zijn met de 100.000 Belgische getroffenen door mee te stappen met De Roze Mars.

Wandelen met Ella Leyers

Dit jaar zet Ella Leyers haar schouders onder De Roze Mars. “Ik ben niet hét toonbeeld van een gezonde levensstijl. Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik houd wel van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”

Steun het goede doel

Door deel te nemen aan De Roze Mars werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel. Op dit moment vechten in ons land 100.000 vrouwen tegen borstkanker. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen deze ziekte. Registreer jezelf, je team of bedrijf vanaf maart voor De Roze Mars 2021 en stap mee in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen borstkanker!

Samen is alles leuker!

We missen onze collega’s, vriendinnen en familie dit jaar nog steeds heel hard. Een goede reden om samen een uitdaging aan te gaan: samen gemotiveerd streven naar een doel en werken aan onze gezondheid. Ga de challenge aan met collega’s, vrienden, familie of buren! Tip voor bedrijfsleiders: schrijf het bedrijf en in motiveer iedere collega om samen te wandelen!

Hoe werkt het?

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt. Het is een engagement dat je de hele maand mei aangaat. Individuen en groepen met minder dan 5 leden betalen 10 euro per deelnemer. Overtuig je meer dan vier anderen om deel te nemen, dan betaal je 8 euro per deelnemer. Inschrijven kan hier! Je registreert je stappen met een app of stappenteller of vult ze gewoon handmatig in, iedereen kan gemakkelijk deelnemen dus!

Met de deelname aan De Roze Mars werk je enerzijds aan je eigen gezondheid, maar anderzijds steun je met je bijdrage ook het goede doel. Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon voor concrete projecten gebruiken op het vlak van preventie en tijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten.

Meer gezonde wandeltips:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content