De ultieme tip om food cravings te weerstaan

Ze komen soms op uit het niets: food cravings. Voor de ene is het een zakje chips, de ander kan dan weer niet van chocolade afblijven. Maar een recent onderzoek heeft een gouden tip voor ons om aan je food cravings te weerstaan. 

 

Een recent onderzoek aan de universiteit van Rotterdam vond dat het eigenlijk heel eenvoudig is om een food craving het hoofd te bieden. Je moet gewoon tegen jezelf zeggen dat je het later wél mag eten (zonder daar een specifiek tijdstip aan te koppelen). Hierdoor gaat je verlangen meteen afnemen en is de kans kleiner dat je die hele reep chocolade naar binnen speelt.

Volgens de onderzoekers zou dit zelfs veel beter werken dan jezelf gewoon iets te verbieden, dus ban chocolade en chips niet voorgoed uit je leven, stel het gewoon even uit. De kans is trouwens groot dat je je craving gewoon vergeet. Wij gaan deze theorie zeker en vast eens uittesten.

 

Kan je de tussendoortjes toch niet weerstaan? Ga dan voor een van deze 5 gezonder tussendoortjes. Let wel op dat je niet overdrijft, want er zijn heel wat gezonde voedingsmiddelen zijn eigenlijk verborgen dikmakers.

 

Lees ook:

In 6 stappen naar meer energie en minder kilo’s

Zoveel moet je sporten om je fastfood te verbranden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content