Waarom zou je jezelf suf lopen, zwemmen of fietsen als er ook heel wat coolere sporten bestaan? Want – geef toe – na 10 kilometer is er al lang niets spannends meer aan. Daarom: 6 work-out trends die groot werden in 2017 en die je niet snel zullen vervelen…

Benieuwd hoe onze redactrices hun conditie op peil houden? Met deze work-out werkt ons onlineteam de vakantie-kilootjes weg.

1. Watfit

Watfit is een fitnessles in het zwembad die wordt uitgevoerd op een drijvende mat. De work-out van 45 minuutjes verbetert je positiezin, het evenwicht, je stabiliteit en cardiopulmonale capaciteit. Bovendien worden de buikspieren flink versterkt. De intensieve sport is gebaseerd op Pilates, maar de spieren werken nòg harder aangezien de plank constant op het water deint. PS Ook goed voor je lachspieren. Getest en goedgekeurd door onlineredactrice Lise.

Watfit doe je bij Aspria in Brussel (enkel members kunnen er lessen volgen)

2. Bungee work-out

Een strak lijf kweken, de zwaartekracht trotseren en je tegelijkertijd Wonder Woman wanen? Dat is de bungee-workout! Deelnemers worden in een harnas gehesen om daarna Spidermangewijs tegen een muur op te lopen of zichzelf door de zaal te katapulteren. Hiermee zet je zowat alle spieren in je lichaam in gang. De gekke – maar geniale! – sporttrend is ontzettend populair in Thailand en we branden duizenden kaarsjes zodat-ie snel naar België overwaait!

Bij Rasalila in Amsterdam kan je een Bungee workshop volgen aan € 25

3. Indoor surfen

Waterratten ruilen hun bikini tegenwoordig in voor een wetsuit. Vooral voor wie baywatch-gewijs over het strand wil flaneren met surfbord – maar zich niet zo safe voelt in de golven – komt een natte droom eindelijk uit. Down Under heeft de enige indoorgolf van Nederland die snelheden tussen de dertig en zeventig kilometer per uur haalt. Stuntelen geeft hier niet, want de verende vloer vangt de klap op als je voor de zoveelste keer omvervalt. Een uur ‘nepsurfen’ is al genoeg op overal spierpijn te voelen the day after. PS Begin al maar te oefenen tegen de volgende Spelen want in 2020 wordt surfen een olympische discipline!

Twee uur surfen bij Down Under in Nieuwegein kost je € 29,50. De golf gaat open als er vier deelnemers zijn.

4. Trampolinespringen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Trampolinespringen op opzwepende muziek? Haal de turnkunsten uit je kindertijd weer boven want ook als volwassene is springen hip. Het is stevige cardiotraining want je verbrandt met een uurtje stuiteren tot maar liefst 900 kcal! Goed nieuws, want aangezien de trampoline de schokken opvangt, worden je pezen en gewrichten gespaard. Doen dus!

Voor UBoundlessen kan je terecht bij JIMS Fitness. Heb je twee linkervoeten, dan biedt Swissjump de oplossing in een de vorm van een kleine houvast. Just to be safe.

5. SoulCycle

SoulCycle is nog niet overgewaaid, maar aangezien het énorm populair is in de Verenigde Staten duurt het waarschijnlijk niet meer lang voor België aan te beurt is. Deze nieuwe vorm van spinning gaat niet gepaard met flitsende lichten en harde beats, maar maakt gebruik van gezellig kaarslicht en – de naam verraadt het al – soulmuziek. Je verbrandt er tot 800 calorieën op 45 minuten mee en met fans als Lena Dunham, Selena Gomez, Alessandra Ambrosio en Doutzen Kroes wil je gewoon meteen een abo.

Bij Rocycle in Amsterdam kan je sinds kort een lesje SoulCycling volgen aan € 15.

6. Onderwater paaldansen

Tegenwoordig kijken ze niet meer op als je aan paaldansen doet. Terwijl het geassocieerd  werd met verleidelijke striptease danseressen is de kans groot dat één van je vriendinnen het nu ook doet. Je wordt er fitter van, krijgt een lijf om van te snoepen én doet het nu ook gewoon onder water. No joke.

Underwater pole dancing kan je proberen bij Aspria in Brussel

De beste sporttenues voor je work-out

Watfit – badpak

Profile By Gottex
€ 122 – Bekijk het hier

Als je gaat Watfitten, zorg je er maar beter voor dat alles strak in het badpak zit. Deze sportieve swimsuit, met rits vooraan, zorgt ervoor dat alles op z’n plaats blijft en is nog stijlvol ook!

Bungee work-out – jogging

adidas Athletics
€ 149,95 – Bekijk het hier

De Z.N.E. Pulse is de allereerste kledinglijn ooit die geïnspireerd is op de stijgende hartslag van atleten, net voor de wedstrijd. Naast de Z.N.E. Pulse Hoodie met uniek ‘hartslagpatroon’ kan je vanaf 22 augustus 2017 deze Z.N.E. Pulse Pants online strikken voor jouw Bungee work-out. You’re lookin’ fly!

Indoor surfen – wetsuit

Billabong
€ 119,95 – Bekijk het hier

Put a wetsuit on, come on, come on. Zeker als je jezelf op een surfplank waant. Want nogal is het indoor, de golven zullen tegen je lijf smakken en dan is het maar goed dat je beschermd bent.

Trampolinespringen – sportbeha

adidas Performance
€ 49,95 – Bekijk het hier

Omhoog en omlaag. Zo gaat dat op een trampoline. Maar ook je borsten vliegen mee en daarom kan je ze maar beter goed verpakken om scheurtjes te voorkomen. Een gewaarschuwd vrouw…

SoulCycle – losse sporttop

Under Armour
€ 30 – Bekijk het hier

De temperaturen durven tijdens het spinnen nogal eens hoog oplopen. Deze Girl Boss top met ademende stof voert zweet af waardoor je koel en droog blijft. Precies wat je nodig hebt!

LEVEREN EN RETOURNEREN

Onderwater paaldansen – slippers

Puma x Fenty
€ 90 – Bekijk het hier

We wilden ze eigenlijk al lang en nu we gaan onderwater paaldansen hebben we een goed excuus. Deze Puma x Fenty sletsen – groot geworden dankzij Queen Riri – zorgen ervoor dat we geen slippertje maken.

Beeld: Hunkemöller FW17

Zot van sport?