Deze remedie tegen stress wordt ook bij ons stilaan een hype

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Dry January en hygge zijn zò 2017, anno 2018 doen we massaal aan forest hibernation. Wie nu ietwat bedenkelijk de wenkbrauwen fronst: hibernation betekent letterlijk winterslaap en dat is precies waar het op neerkomt...

Zo doen de Japanners het

Oké, we begrijpen dat het als mens ietsie moeilijker is om een maandje of twee in te dommelen – no judgement at all Doornroosje – maar toch is forest hibernation een échte wellnesshype aan het worden. In Japan doen ze het al langer (daar noemen ze het shinrin-yoku) en eigenlijk komt het er simpelweg op neer jezelf onder te dompelen tussen... de bomen.

“Een gewone boswandeling? Is dat het?” Vraag je jezelf nu af. Maar voor je dit artikel weg klikt moet je weten dat het écht heel wat voordelen heeft. Het is immers bewezen dat de natuur een rustgevend effect heeft op je lichaam en dat shinrin-yoku het stresshormoon en verlaagt en je natuurlijk afweersysteem een boost geeft. Veel mensen ervaren het dan ook écht als therapie. Als je dit aantal kilometer wandelt, verbrand je er ook nog eens calorieën mee.

Hibernation next level

Wij Belgen zouden geen Belgen zijn, moesten we deze hibernation niet naar een hoger niveau tillen. Wij nemen het ‘onderdompelen in de natuur’ hier nogal letterlijk, want als je bij ons aan forest hibernation doet, dan baad je écht tussen de bomen. Letterlijk. Een soort spa in een bos dus en bij het Dolce La Hulpe Resort in Brussel ben je hiervoor écht aan het juiste adres. Zeker testen (wij keurden hem goed ;-)!). Dit zijn volgens Belgen trouwens nog goede remedies tegen stress.

Openingsbeeld: LoveStories

Omgaan met stress

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content