Ha-tsji! Gevangen door hooikoorts? Dan weet je waarschijnlijk dat alcohol drinken er niet goed aan doet. Een glaasje sippen doet je nog harder krabben en niezen en dat is best vervelend met dit heerlijke terrasjesweer. Toch is er één alcoholisch drankje dat je voortaan van je allergie-lijst kan schrappen. Sounds like: boom shakalaka!

Lees hier hoe je jouw symptomen van hooikoorts kan onderdrukken

Anti-nies drankje

Krijg je van een frisse pint of glas wijn de ene niesbui na de andere? Dan behoor jij waarschijnlijk tot de 64 % hooikoorts-patiënten waarbij alcohol de allergie erger maakt. Je krijgt meer last van je symptomen omdat je extra histaminen en sulfieten (bewaarmiddelen) naar binnen speelt. Die zitten vooral in donkere alcoholische dranken als rode wijn en bier.

Het Briste Asthma UK bevestigt dat maar heeft tegelijkertijd goed nieuws. De slechte stofjes zouden namelijk minder of niet aanwezig zijn in transparante dranken als gin en vodka. Ze bevatten omwille van hun destilleerproces minder of geen sulfieten en zijn dus hét ideale zomerdrankje als je hooikoorts hebt. Hier ontdek je de heerlijkste cocktails op basis van gin.

Als je toch naar een glaasje wijn snakt bij het eten, is er gelukkig een goede oplossing. Er bestaan tegenwoordig namelijk heel wat organische wijnen die sulfiet-arm zijn. Hatsj-schol!

Zo verminder je jouw kwaaltjes