Dit doe je beter niet meer na het douchen

Na het douchen, spring je uit de douche en droog je je meteen af. Toch is er één plekje dat je liever niet meer afdroogt. Je vagina laat je best voor wat het is, zo zegt Jason James, medisch directeur van FemCare Ob-Gyn.

Dat wil echter niet zeggen dat je meteen je ondergoed aan mag trekken. “Het vocht stimuleert de groei van bacteriën en schimmels. Het kan zorgen voor irritatie en zelfs de ph-waarde of zuurtegraad van je vagina verstoren. Daarom heb je meer kans op een schimmelinfectie als je je vagina niet goed afdroogt.”

Natuurlijke wijze

Dat wil niet zeggen dat je je vagina op ruwe wijze te lijf moet gaan met een handdoek. Hij raadt aan om gewoon naakt je ochtendritueel verder te zetten. Zo kan je vagina op natuurlijke wijze drogen.

Lees ook: dit lichaamsdeel was je beter voor je onder de douche stapt

Ook dit moet je weten...

Ook tijdens het douchen kun je fouten maken. Zo zegt de Koreaanse Charlotte Cho – oprichtster van Soko Glam en dermatoloog dat je gezicht wassen onder het warme water van de douche, zowat het slechtste is wat je je huid kan aandoen. “Warm water dat meteen uit de douchekop op je gezicht terechtkomt, zal ervoor zorgen je gezichtshuid geen natuurlijk oliën meer produceert. Hierdoor zal je huidbarrière beschadigd worden en is-ie zwak en kwetsbaar als je uit de douche stapt.” Spaar je gezicht liever en was je gezicht voor- of achteraf aan de wasbak. Heb je meteen even tijd om die vagina te laten drogen. 😉

 

Meer tips voor je huid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content