Deze dingen doe je beter niet meteen na het eten

Na een heerlijke maaltijd doe je het beter wat kalmpjes aan. Deze 5 gewoontes na het eten, zijn namelijk niet zo goed voor je gezondheid...

 

Wil je een opgeblazen gevoel voorkomen? Dan drink je volgens wetenschappers best dit drankje na het eten.

1. Dutje? No way!

Dutten na een maaltijd is niet echt verstandig. Je lichaam neemt voeding namelijk beter op wanneer je rechtop zit. Als je gaat liggen, heb je meer last van oprispend maagzuur. Op lange termijn kan dat leiden tot een slecht sluitende maagklep. Neem daarom minstens 2 uur na het eten pas je powernap.

2. Fruit als dikmaker?

Natuurlijk maakt fruit niet dik maar na het avondeten vermijd je het wel best. Vruchten verteren namelijk sneller dan andere voedingsmiddelen. Zo krijg je last van een opgeblazen gevoel met gewichtstoename tot gevolg. Op dit moment van de dag eet je het beste je stukje fruit.

3. Pas op met water

Als je een paar volle glazen water drinkt na het eten, verdun je de verteringssappen in je maag. Hierdoor vertraag je onbedoeld de vertering van je eten. Ook ijskoude drankjes vermijd je best. Kies voor warme of lauwe thee als je toch graag iets drinkt na het eten. Voor de liefhebbers: warm water met citroen is ook een goed idee!

4. Sporten: niet altijd gezond

Sporten na het eten is niet zo’n goed idee. Je maag heeft namelijk zuurstofrijk bloed nodig voor de vertering. Tijdens het sporten, stuurt je lichaam al het bloed en zuurstof naar je spieren. Hierdoor vertraagt de vertering en kan je last krijgen van misselijkheid, braken en diarree. Ga beter sporten voor het eten.

5. Wacht met douchen

Douche vooral niet net na je avondeten. Je lichaamstemperatuur zal stijgen, waardoor je bloed naar het huidoppervlak stroomt om terug af te koelen. Er zal daarom geen bloed meer overblijven voor de vertering. Hierdoor vertraagt de spijsvertering en krijg je last van een opgeblazen gevoel.

Meer tips voor een gezonder leven

Van deze vetten val je af
Daarom zijn spruitjes nog gezonder dan gedacht
Zo goed is broccoli voor je lichaam

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content