Dit doet elke dag té lang werken met je gezondheid

Zijn je uren voorbij? Laat dan je laptop op het werk en vergeet even je ellenlange to-do lijst. Want dit onderzoek leert ons dat te lang en te laat werken gevaarlijk is voor onze gezondheid...

 

Bestudeerd en bewezen

De wetenschappelijke studie die onlangs werd gepubliceerd in Journal of Occupational and Environmental Medicine bewijst dat een werkweek van meer dan 45 uur je risico op hartproblemen verhoogt.

Onderzoekers analyseerden bij 1900 deelnemers, minstens 10 jaar in een full-time job, het verband tussen werkuren en hartgezondheid. Hieruit konden ze besluiten dat het risico op hartproblemen omhoog gaat naarmate je meer werkt. Zij die 55 uur per week werkten gedurende die tien jaar hadden 16% meer kans op hartproblemen dan zij die 45 uur per week werkten. En nóg serieuzer: zij die gemiddeld 60 uur werkten hadden 35% meer kans op hartkwalen.

Eerder onderzoek linkte ook al de werkuren met hartproblemen, maar deze studie is de eerste die bewijst dat hoe meer uren je werkt, hoe hoger het risico. Wij vinden het angstaanjagend, maar een goede waarschuwing...

Werk niet langer, maar geconcentreerder

Daarnaast zou laat werken ook je concentratie en gemoed kunnen beïnvloeden. Zo wees een andere verbluffende studie ons erop dat als je 70 uur per week werkt, je niet meer produceert dan wanneer je 55 uur zou werken. 15 uur volledig verloren, dus laten we het zo stellen: focus je gedurende je uren en doe je werkcomputer daarna dicht. Als je naar huis gaat, ga dan ook écht naar huis en laat je gedachten niet langer hangen in de werksfeer.

Voor een gezond eetpatroon voor carrièrevrouwen, klik je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content