Dit doet jouw zittende job met je lichaam

Heb jij een zittend beroep? Dan kun je maar beter regelmatig de benen strekken en een wandelingetje doen, want zitten is het nieuwe roken. Erg ongezond dus en wel om deze redenen.

1. Meer suikers

Auwch, uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat ons bloed na een half uur minder glucose opneemt, meer suikers blijven dus in ons lichaam zitten. Na twee uur vertraagt onze bloedsomloop en komen er meer vetdeeltjes in ons bloed terecht. Niet goed voor de weegschaal, maar vooral niet voor onze gezondheid, want een hele dag zitten zou de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Ook om het risico op diabetes te verminderen, is het belangrijk regelmatig te bewegen.

2. Niet goed voor je knieën

Het klinkt een beetje vreemd, maar een hele dag zitten is niet goed voor je knieën, heupen en onderrug. Die worden namelijk zwaarder belast wanneer je loopt. De reden: wanneer je de hele dag zit worden je bilspieren niet aangespannen. Je spieren weten daardoor eigenlijk niet wat ze precies moeten doen. Dus ook terwijl je loopt, werken ze niet zoals ze zouden moeten. Last van je rug? Lees hier wat je volgens een chiropractor best doet.

3. Een andere vorm

Door een zittend beroep uit te oefenen kan de vorm van je achterwerk veranderen. Dat komt door minder spierdefinitie en daardoor minder stevige billen. Probeer daarom regelmatig je bilspieren op te spannen. Ook succesvolle mensen kennen het belang van een goede conditie, hier lees je 5 dingen die zij doen na hun werk.

4. Cellulitis

Door veel te zitten word je bloedtoever gedeeltelijk geblokkeerd, en daardoor kun je cellulitis krijgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die écht werken tegen cellulitis, hier lees je welke dat zijn.

Graag die negatieve effecten voorkomen? Lees hier hoe je dat doet. 

 

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content