Dit fruit is volgens diëtisten het gezondst

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

‘Chocolade lost geen problemen op, maar dat doet een appel ook niet.’ Of wel? Appels zijn in elk geval fruit en alles wat onder die noemer valt, is per definitie goed voor je (behalve als je sneeuwwitje heet). Toch is er naast appels één specifieke fruitsoort die volgens diëtisten nog gezonder is.

Lees ook: 7 x fruit- en groentensoorten die je niet in de koelkast mag bewaren

Boordevol antioxidanten

Fruit als tussendoortje is al-tijd een goed idee, maar let op dat je bepaalde soorten niet te vaak naar binnenspeelt. “Sommige fruitsoorten zitten namelijk boordevol suiker,” zegt diëtiste Kelly LeVegue aan de website Byrdie. “Fructose wordt opgeslagen als vet en glucose wat een negatief effect kan hebben op de regeling van je bloedsuikerspiegel.”

Oppassen dus, maar er is één fruitsoort dat door elke voedingsdeskundige als écht gezond wordt bestempeld en dat zijn blauwe bessen. Ze zitten vol antioxidanten die onze cellen en spieren beschermen. Daarnaast zijn ze ook belangrijk voor de cardiovasculaire gezondheid, geven ze een boost aan je hersenen en zorgen ze ervoor dat je sneller herstelt na een work-out. Bovendien bevatten ze weinig calorieën maar wel veel vezels, waardoor ze een perfect alledaags tussendoortje zijn!

Meer gezonde tussendoortjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content