Dit gebeurt er met jouw hersenen als je smartphone constant naast je ligt

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Zit je nu achter je computer? Kijk dan eens links of rechts van je scherm, wedden dat hij er ligt? Je smartphone is je vaste compagnon, dat is nu eenmaal zo anno 2017. Maar toch even waarschuwen: hem constant in je zicht leggen tijdens het werk is écht niet zo verstandig.

Batterij van je gsm plat? Opgelet: op deze plek mag je jouw smartphone nooit opladen.

Minder capaciteit

Uit onderzoek blijkt dat je heel wat minder goed presteert als je smartphone in de buurt ligt. Zélfs als hij uitstaat of met het scherm naar beneden ligt. De Universiteit van Austin in Texas liet proefpersonen allerlei testjes maken op een computer. Bij een deel van de personen lag hun gsm naast het scherm, bij het andere deel lag hij in een aparte kamer. Resultaat? Het cognitieve vermogen van mensen die hun smartphone vlakbij hadden, was een pak minder dan dat van de mensen zonder telefoon.

Je kan dus stellen dat een smartphone letterlijk een braindrain is. Je hersenen gebruiken immers automatisch minder capaciteit omdat je onbewust aan je telefoon denkt. Zelfs als je alle meldingen en geluidjes afzet, zorgt een gsm die in het zicht ligt voor minder concentratie.

In je tas bewaren dus, en durf nu NIET op WhatsApp on Web te gaan!

Bye bye smartphone-verslaving

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content