Dit vertelt je karakter over hoe goed je kunt afvallen

Je karakter heeft een invloed op hoe goed jij kunt diëten. Wij lijsten 7 types karakter op en vertellen wat ze betekenen voor je dieet.

Diëten is niet gemakkelijk, dat weet iedereen. Toch lijkt het voor sommigen vanzelf te gaan, terwijl het voor anderen een onmogelijke strijd is. Dat heeft onder andere te maken met metabolisme en eetgewoonten. Maar ook je karakter speelt een grote rol in het gevecht met de weegschaal

1. Je bent betrouwbaar

Niet alleen je omgeving is goed af met je betrouwbare karakter, ook je lijf is er blij mee. Want betrouwbare mensen houden zich  beter aan de regels en vallen gemakkelijker af. Let wel op, als je een planning opstelt die draait om eten, ben je misschien teveel bezig met eten. Baseer de regels die je voor jezelf opstelt daarom niet specifiek op eten, maar eerder op een gezondere levensstijl. Bijvoorbeeld: gebruik de fiets in plaats van de auto, neem de trap en sport regelmatig. Wist je trouwens dat je ook op kantoor meer kan bewegen door kleine inspanningen? Hier lees je hoe.

2. Je bengt gemakkelijk en meegaand

Goed nieuws als je meegaand bent, over het algemeen val je gemakkelijker af dan neurotische types. Let wel op, want  vriendelijke, sociale mensen kunnen stress ervaren omdat ze mensen liever niet teleurstellen. En die stress maakt het moeilijker om met verleidingen om te gaan. Gevolg: je valt moeilijker af. Heb jij veel stress momenteel? Misschien neem je dan niet genoeg tijd voor jezelf. Hier lees je hoe je meer tijd voor jezelf neemt in 5 stappen.

3. Je hebt stemmingswisselingen

Reageer jij emotioneel op gebeurtenissen? Dan bestaat de kans dat je moeilijker afvalt, want het is moeilijker om aan de verleidingen van chocolade of chips te weerstaan als je je niet goed in je vel voelt.  Probeer daarom bij een dipje niet meteen naar eten te grijpen, maar zoek een alternatief. Maak een wandeling, praat erover met een vriendin of neem een ontspannend bad. Meer tips nodig? Lees dan ons actieplan voor emo-eters.

4. Je bent impulsief

Reageer jij altijd impulsief? Dan is afvallen voor jou helaas het moeilijkst. Impulsieve mensen richten zich namelijk op kortetermijnbevrediging. Daarom is het moeilijk, de beloning – je gewichtsverlies –  ligt verder in de toekomst dan de beloning van lekkers in je mond. Probeer je bewust te zijn van je voordelen op lange termijn, houd een eetdagboek bij en focus op meer bewegen, want daar heb je onmiddellijk voordeel van. Hou jij het sporten moeilijk vol? Hier vind je 7 tips om het deze keer écht vol te houden. 

5. Je bent stil

Stille mensen zijn over het algemeen minder impulsief, en vallen gemakkelijker af. Ben jij eerder introvert? Dan is de kans groot dat jij bedachtzamer met je eten omgaat en daarom gemakkelijker een dieet volhoudt. Wil je graag enkele kilo's kwijt, maar weet je niet goed welk plan te kiezen? Deze diëten werken echt.

6. Je bent perfectionistisch

Ben jij perfectionistisch en stel je altijd hoge eisen aan jezelf? Dan val je misschien niet zo gemakkelijk af. Je voelt je namelijk sneller moedeloos als je eens een foutje maakt,en eet daardoor nog meer. Belangrijk! Leer jezelf vergeven, dat is belangrijk om vol te houden. Hier vind je 5 tips om wat minder kritisch te zijn voor jezelf.

7. Je bent (een beetje) egoïstisch

Egoïstisch zijn klinkt misschien eerder negatief, maar voor je dieet is het een goede zaak. Mensen die meer aan zichzelf denken en durven opkomen voorzichzelf hebben de nodige wilskracht om gezonde keuzes te maken. Mensen die altijd willen zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, voelen zich sneller leeg en uitgeput. Dat gevoel maakt dat je sneller de koelkast opzoekt. Belangrijk: heb respect voor jezelf en trek grenzenHier lees je 10 tips voor meer zelfrespect.

Lees ook: 

Na zoveel kilo ziet je omgeving dat je afgevallen bent

Met wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet

Partner Content

Gesponsorde content