Een gezond volgen is niet altijd gemakkelijk, er zijn altijd wel zoetigheden of vette snacks in de buurt. Bovendien zijn ze vaak goedkoper dan gezonde voeding. (Frieten met snack zijn goedkoper dan verse pokébowls met groenten en vis.) Toch heb je nu écht geen reden meer om niet voor gezond te kiezen, want het is een zaak van leven of dood.

Een dieet volgen dat voornamelijk bestaat uit plantaardige voedingsmiddelen, kan een vroegtijdig overlijden vermijden. Dat zegt Walter Willett, professor epidemilogie en voeding aan Harvard. “We moeten meer groenten eten, het is goed voor ons én voor het milieu”, zei hij. “We hebben het aantal overlijdens bekeken dat voorkomen kon worden met een gezonder dieet en ontdekten dat dat ongeveer 1 op 3 is. En we hebben het dan nog niet eens over stoppen met roken en fysieke activiteit.”

Volgens hem kan een verschuiving naar een plantaardiger dieet (dat hoeft niet volledig venganistisch te zijn), dat boordevol proteïnes zit, het risico op hartaandoeningen kan beperken. En hart- en vaataandoeningen zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken bij mensen jonger dan 80.

“Een gezond dieet zorgt voor minder risico op zowat alles waar we naar kijken. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien ze de brandstof van ons lichaam zijn.”

Meer gezonde tips:

Bron: Newsweek