Deze eenvoudige aanpassing is volgens de wetenschap écht goed voor je seksleven

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in ‘The journal of The North American Menopause Society’, heeft een verband aangetoond tussen slaap en goede seks. Volgens de onderzoekers zouden vrouwen, vooral na de menopauze dan, betere seks hebben als ze meer slapen. Zo eenvoudig kan het dus zijn...

Data van meer dan 93.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar oud, werden geanalyseerd voor het onderzoek. Vrouwen die weinig sliepen (minder dan 7 uur per nacht) of last hadden van slapeloosheid, gaven minder goede punten aan hun seksleven.

Wil je betere orgasmes, lees dan zeker even deze tips.

Al is de verhouding tussen slaap en een goed seksleven wel afhankelijk van de leeftijd. Oudere vrouwen bijvoorbeeld hebben minder zin in seks bij minder slaap dan jongere vrouwen. Vrouwen ouder dan 70 die minder 5 uur per nacht sliepen, waren 30% minder seksueel actief dan vrouwen die tussen 7 en 8 uur per nacht sliepen. Verder staat ook vast dat slaapproblemen en slapeloosheid toenemen naarmate we ouder worden. Ook menopauze heeft een invloed op onze slaapkwaliteit. “Dit is belangrijke kennis voor vrouwen en dokters”, zegt Dr. Joann Pinkerton. “Er zijn goede manieren om slaapproblemen tijdens de menopauze op te lossen, denk maar aan hormoontherapie. Dat kan een goede manier zijn om de slaapkwalilteit en het libido van vrouwen te verbeteren.”

Een goede nachtrust is niet alleen voor je seksleven belangrijk, lees hier daarom dé tips om vanaf nu te slapen als een roosje. 

Meer tips voor een goed seksleven:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content