Eet jezelf een mooiere huid: dé tips voor minder suiker op het menu

Vivian Reijs

Graag wat gezonder door het leven, maar geen idee waar te beginnen? Vivian Reijs verzamelt op haar website tips om gezond door het leven te gaan. Die heeft ze nu ook in een boek gegoten. In ‘Gezonder met Viv’ vertelt ze hoe je gezond aan de slag kunt gaan en deelt ze tal van recepten. Aan Feeling verklapt ze drie dagen alvast enkele van  haar gouden tips. Vandaag leert ze ons hoe we nu eindelijk minder suiker op het menu zetten.

We weten allemaal dat we van suiker dik worden en slecht tanden krijgen, maar wist je ook dat suiker de boosdoener is voor een mooie en rimpelloze huid? Suikerconsumptie verminderen is altijd het eerste dat ik mensen aanraad die bij me op consultatie komen, zelfs al zijn ze niet te zwaar. Gewoon omdat suiker meer kapot maakt dan je lief is, hoe lekker het ook kan zijn. En laten wij vrouwen onze huid nou bijna belangrijker vinden dan een kilootje te veel.

Daarom krijg je rimpels van suiker

Nou, het zit zo; veel glucose in het bloed berooft je van veel vitamines, vooral 
van vitamine C, maar vitamine C is ook oh zo belangrijk om collageen in de huid aan te maken. Dus die kunnen we niet missen. En collageen houdt al helemaal niet van suiker! Want suiker bindt zich aan het collageen (wat uit eiwitten bestaat), en collageen houdt de huid mooi, soepel en vol. Als we te veel suiker eten, plakken de eiwitten aan elkaar en kunnen ze hun ‘werk’ niet meer naar behoren doen. Gevolg: versuikering van je lichaam. Met als gevolg: rimpels, deukjes en oneffenheden en dus een versnelling van het verouderingsproces.
 Als je nog ergens in de twintig bent, denk je misschien dat die versuikering nog geen effect op jouw huid heeft, maar helaas: na je 35e ga je het wel degelijk zien. Ook daarom is het belangrijk om je kinderen niet te veel suiker te laten eten. Later zullen ze jou er heel dankbaar voor zijn.

Dé tips om je suikerconsumptie te verminderen

1. Suikervrij ontbijt

Begin met een ontbijt met eiwitten, zoals bijvoorbeeld een omelet met groente, of een groene smoothie ( met veel groenten dus) met bijvoorbeeld wat plantaardig eiwit poeder erbij, of een pannenkoek met ei en banaan (Het recept vind je in haar boek). Op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. En doordat je niet veel koolhydraten eet in de ochtend heb je minder snel weer trek. Meer inspiratie nodig? Probeer dit heerlijke ontbijt van Pascale Naessens eens.

2. Drink veel water

Drink zeker geen frisdranken en fruitsapjes.  Deze laten de bloedsuikerspiegel te snel stijgen en weer dalen. Het wordt ook wel vloeibaar suiker genoemd. Hier wil je echt van af blijven om een mooiere huid te krijgen.

3. Vermijd tarwe

Tarwe – in brood bijvoorbeeld – gedraagt zich net zoals suiker in het lichaam, het laat de bloedsuikerspiegel tot drie keer sneller stijgen. Dus die tarweboterham met jam is een suikerbommetje. Laat het tarwebrood achterwege en neem liever spelt- of zuurdesembrood. Of vervang je boterham door Quinoa, zoete aardappel, havermout of bruine rijst. Hier bestaan ook crackers van.  Ik wens je heel veel succes! Want die mooie huid heb je zelf in de hand.

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Partner Content

Gesponsorde content