Of het nu is om kilo’s te verliezen of om ons energieker te voelen… We willen allemaal graag wat gezonder leven. Het aantal gezondheidstips is eindeloos: van de perfecte op voorhand bereide snack tot de ultieme work-out. Alleen kosten die vaak heel wat tijd. Graag gezonder leven? Deze trucs zijn écht snel en eenvoudig.

Gezonde hulp

Toegegeven, zelfs op zondag is het vaak een strijd om een hele reeks maaltijden op tafel te toveren. Grijp niet naar fastfood, maar zorg voor gezonde hulp. Wat dacht je van gezonde, gestoomde maaltijden die écht lekker zijn? De gerechten van Mealhero zijn klaar in een wip. Je downloadt de app op je telefoon, kiest de gezonde gerechten die je deze week wilt bestellen en plaatst ze vanuit de diepvriezer rechtstreeks in de stomer. Jij gaat gewoon terug aan het werk – of doet een work-out 😉 – en de app vertelt je wanneer je aan tafel kunt (vaak al na 15 minuutjes) Extra voordeel: je hoeft geen superplanner te zijn: de gerechten zijn zes maanden houdbaar, perfect dus om later op te eten als er toch iets tussenkomt.

De gerechten van Mealhero worden gratis thuis geleverd – Vanaf € 6,50 per gerecht

Je stelt zelf een box samen met jouw gezonde favorieten – bestel hier

Doe aan mealpreppen

Het is een trend: op zondagochtend tijd nemen om voor een hele week boodschappen te doen en gezonde gerechten te bereiden. En dat is met een reden: drukke dag en geen tijd? Dan haal je snel een soepje uit de diepvries. Maar ga gerust een stapje verder en vries volledige gerechten in: fastfood as it should be.

Be Fit, Be Awesome – Laura Van Den Broeck

Boek vol gemakkelijke & gezonde recepten – Uitgeverij Vrijdag – € 22,50

Hier te koop

 

Vervang je frisdrank door water

Tijd is hier écht geen excuus! Neem gewoon je drinkfles overal mee naartoe en vul met kraanwater. Geeft je gezondheid meteen een boost. Deze splinternieuwe bekers van Kambukka zien er leuk uit zodat je extra veel zin krijgt om ze mee te nemen. Bovendien hoe je dan geen plastic meer te verspillen: win-win!

Bekers Kambukka – Vanaf € 29,99 – Hier verkrijgbaar vanaf 1 juni

Beweeg slim

Neen, je hebt misschien geen tijd om drie keer per week een uur naar de sportschool te gaan, maar dat hoeft ook helemaal niet nodig te zijn. Wandel iedere dag met je collega’s tijdens de pauze, voer je telefoongesprekken al wandelend en vervang die etentjes met vriendinnen door gezellige wandeltochten, scheelt je alvast een hoop tijd.

De perfecte sneaker om te gaan wandelen met je collega’s.

Veja – € 125 – Hier te koop

Slaap!

Eenvoudiger wordt het niet, deze tips om gezonder te leven. Slaap is écht belangrijk: doe je het te weinig, dan heb je meer last van cravings en stapelt vet zich sneller op rond de buikzone. Ga dus op tijd naar bed en zorg voor een vast slaapritme.

Lakens in een vrolijke print om nóg liever tijd in bed te spenderen.

Zara Home – Vanaf €45,99 – Hier te koop

Neem verlof

Stress is net als slaap een grote boosdoener als het op je gezondheid aankomt. Daarom is het belangrijk er regelmatig tussenuit te knijpen. Boek een reisje of neem tijd om thuis tot rust te komen: heb je meteen weer tijd om te mealpreppen. 😉

100 reizen die je leven veranderen – Lonely Planet – Uitgeverij Kosmos

€ 20 – Hier verkrijgbaar 

Verspil geen tijd tijdens het koken

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zit je eten in de oven of stomer? Gebruik de tijd dan nuttig. Doe even een work-out, maak een korte wandeling of neem even rust om die stress tegen te gaan. 😉 Deze video met oefeningen van Fitnessgoeroe Kayla Itsines duurt slechts 28 minuten.

En verder…

Verder is het belangrijk gezonde tussendoortjes te kiezen. Oké, je hebt dan misschien niet iedere week tijd om die perfecte powerballs te bereiden of die gezonde koekjes zelf te bakken. Kies daarom slim: lekker fruit of gezonde kerstomaatjes.

Zet daarnaast minder suiker op het menu. Natuurlijk is het gemakkelijk om snel een pasta op tafel te toveren. Toch is het relatief gemakkelijk om minder suikers te eten: zeg neen tegen snoep en koeken en eet minder brood, pasta en aardappelen. Een wok met groenten en kip is ook heerlijk. Smakelijk!

Meer tips voor een gezonde zomer:

(Openingsbeeld: Mealhero)