Je raadt nooit welke sport het meeste vet verbrandt

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Het is gebeurd. The sun is out en er is geen weg terug: die bikini body moét van onder het het stof. Waarschijnlijk heb je jezelf in alle impulsiviteit een fitnessabonnement laten aansmeren en ben je nu dus flink gesjareld. Want het is niet gymmen maar wel deze sport waarmee je het meeste vet verbrandt.

Benieuwd welke activiteit je de strakste billen geeft? Dat lees je hier.

Burn calories, burn!

Is het dan misschien boksen of zwemmen? Nowp, ook niet. Zoek het gerust dichter bij huis en luister naar celebrity personal trainer Harley Pasternak, die onder meer Kim Kardashian en Lady Gaga traint. Volgens haar is de sport waarmee je het eenvoudigste vet verbrandt: wandelen. Uhu, gewoon een blokje om is dé manier om die lovehandles vaarwel te zwaaien. Had je vast niet gedacht...

Harley Pasternak vertelt ook meteen waarom. “Met hardlopen of een intense work-out verbrand je wel meer calorieën, maar die komen allemaal uit onze niet-vetzones. Aangezien wandelen een low intensity work-out is waarmee je rechtstreeks je vetzones aan het werk zet, is het de beste sport om overtollig vet te verbranden.”

Dat wil uiteraard niet zeggen dat jouw fitnessabonnement verloren is (haha, was maar een geintje). Integendeel zelfs ;-). Af en toe eens stevig sporten kan een goede uitlaatklep zijn om stress uit je lijf te krijgen en je hoofd leeg te maken. Wandelen kan dan weer een bezinningsmomentje zijn of een sociale activiteit. Want waarom nodig je de volgende keer geen vriendin uit om een stapje in de wereld te zetten?

Meer over sporten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content