Lekker slank: 5 x voedsel dat je moet vermijden bij je ontbijt

Een gezonde dag start met een gezond ontbijt, al kies je best voor de gezondste opties. Deze 5 voedingsmiddelen vermijd je best, gelukkig zijn er een heleboel gezonde opties om je dag te starten.

 

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen

Het is misschien handig, maar ontbijtgranen vermijd je maar best bij je ontbijt. Dat de chocoladevarianten niet goed zijn voor je lijn is duidelijk, maar ook de ‘gezondeontbijtgranen bevatten vaak een heleboel suikers. Je krijgt een suikerpiek, maar die daalt terug even snel. Gevolg: je voelt je vermoeid én krijgt zin in nog meer zoet. Kies liever voor havermout. Niet lekker denk je? Hier ontdek je 5 heerlijke havermoutrecepten van Jamie Oliver.

Klaargemaakte broodjes uit de winkel

Klaargemaakte broodjes uit de winkel

Klaargemaakte broodjes uit de winkel

Een donker broodje met kaas en groenten kan misschien wel gezond zijn als je het zelf maakt. Maar als je het koopt in de winkel of meeneemt uit het station bevat het bewaarmiddelen, veel zout en vaak een kwak mayonaise. Vaak zijn de porties ook veel te groot. Maak dus liever op voorhand een gezond ontbijt klaar om mee te nemen, als je echt weinig tijd hebt ’s morgens. Vergeet ook zeker niet om proteïnen op het menu te zetten. Hier vind je 5 voedingsmiddelen die meer proteïnen bevatten dan een eitje.

 Light-yoghurt met een smaakje

 Light-yoghurt met een smaakje

 Light-yoghurt met een smaakje

Yoghurt is gezond. Maar helaas geldt dat niet voor alle yoghurts. De varianten met een smaakje – zelfs al zijn ze mager – bevatten vaak veel suiker. Bovendien is het niet slim om een light-variant te kiezen om zo vet te vermijden, dat zou zelfs een averechts effect kunnen hebben. Ga dus voor de gewone, magere, natuuryoghurt en voeg eventueel zelf vers fruit toe. Hou je van zoet? Voeg dan een beetje ahornsiroop toe. Smakelijk!

Koffie

Koffie

Koffie

Koffie is zeker goed voor je. (Hier lees je nog eens waarom). Maar het is zeker GEEN maaltijdvervanger. De cafeïne mag je honger dan wel temperen, de kans is groot dat je tegen 11 uur toch bij de snoepautomaat staat om een snack te nemen. Eet dus zeker iets bij je koffie. Let bovendien zeker op met koffies die je ergens koopt. Want die extra siroopjes en caramel zijn dan wel heel lekker, ze bevatten vaak een pak meer calorieën dan je zou durven denken.

Toast met boter

Toast met boter

Toast met boter

Zelfs al kies je voor volle granen, die een pak gezonder zijn, is brood met boter geen goed ontbijt. Ten eerste bevatten de meeste boters veel ongezonde transvetten, niet goed voor je cholesterol en je hart dus. Daarnaast voeg je nergens proteïnen, fruit of groenten toe. Je mag gerust een stukje brood met boter eten, maar eet het ergens bij, zoals bij een gezonde omelet met groenten.

Op zoek naar het perfecte ontbijt? Probeer het fruitontbijt van Pascale Naessens eens, hier lees je er meer over.

Meer tips voor een gezond dieet:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content