Met deze 2 diëten raak je écht kilo’s kwijt

Stop nu meteen je zoektocht naar het ideale wonderdieet: wij delen hier dé twee diëten die je, wetenschappelijk bewezen, helpen naar een lager cijfer op je weegschaal. Lekkerder in je vel én realistischer naar je streefdoel? Lees dan gauw verder.

 

Wetenschappelijk bewezen

Aan de Johns Hopkins University hebben onderzoekers recent ontdekt dat er slechts twee diëten zijn waarmee je écht die kilo’s kwijtraakt en niet meer terugkrijgt. Uit een onderzoek van meer dan 4200 diëten, waaronder ook crashdiëten en sapjeskuren, kwamen er dus slechts twee waarmee je effectief vermagert: het Weight Watchers dieet en het Jenny Craig dieet.

Iets trager, wél langdurig

Naast bijvoorbeeld een mediterraan dieet, dat natuurlijk wel goed is voor je gezondheid, helpen alleen de twee bovenstaande kuren je om efficiënt af te vallen. De testpersonen verloren hierbij het meeste gewicht en kregen deze kilo’s ook niet terug, zoals bij andere diëten vaak wel het geval is. Wel gaat het hier om een traag proces: je overtollig gewicht verdwjint niet meteen als sneeuw voor de zon, maar met wat geduld kan je binnenkort wel bikiniproof de zon in.

Hoe werkt het dan?

Bij Weight Watchers werk je met een puntensysteem. Alles dat je inneemt, zowel eten als drinken, wordt omgerekend naar SmartPoints. Je mag er een bepaald aantal punten per dag eten of drinken en je houdt je voedselinname zo dus heel bewust bij. Het tweede dieet, dat van Jenny Craig, wordt samengesteld op basis van je caloriebehoefte en calorieverbruik. Je krijgt er een persoonlijk voedingsschema waarbij bewegen natuurlijk steeds belangrijk blijft. Ga je dit testen? Let er dan wel op dat je deze 9 dieetblunders niet meer maakt. Ook voldoende water drinken blijft bij een dieet natuurlijk belangrijk. Wij geven jullie alvast 5 tips om meer water te drinken. 

Wil je nog meer lezen over een gezonde levensstijl?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content