Met deze eenvoudige truc val je makkelijk 3 kg af

Alweer een kilo extra op de weegschaal? Stort je deze keer niet op een ongezond crashdieet, maar blijf gewoon hetzelfde eten als altijd. Dankzij één kleine aanpassing in je eetpatroon val je toch af, zonder al te veel moeite!

Een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism toont aan dat je eenvoudig kan vermageren door de tijdspanne waartussen je eet te beperken tot 10 à 12 uur. Met andere woorden, als je ontbijt rond 7 uur ’s morgens, stop dan met eten tussen 17 en 19 uur.

3 kilo minder

De meeste deelnemers aten voor het onderzoek pakweg de hele dag door. Vanaf het moment dat ze opstonden tot vlak voor het slapengaan, zo’n 15 uur aan een stuk. Tijdens het onderzoek veranderden ze niets aan hun maaltijden, maar drongen ze het aantal uren waarbinnen ze aten terug naar 10 tot 12 uur per dag. Na vier weken wogen de deelnemers van het onderzoek gemiddeld 3 kilo minder.

Nog meer voordelen

Maar dat is nog niet alles! Gewichtsverlies is niet het enige positieve effect van deze zogenaamde ‘intermittent fasting’, ofwel het afwisselen van periodes van vasten en niet-vasten. Het verlengen van de tijd wanneer we ’s nachts vasten, heeft een positief effect op ons slaap-waakritme. Dat zorgt vervolgens voor een betere nachtrust én een snellere stofwisseling. Daardoor verbrand je meer vet, is je bloedsuikerspiegel constanter en verlaag je dus het risico op diabetes.

Gratis en voor niets

Een leuk extraatje: de effecten bleven aanhouden gedurende een jaar. Ook is het sowieso een pak goedkoper dan een saai sapjesdieet of een dure maaltijdbox aan huis. Onze portemonnee zal ons dankbaar zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content