Daarnaast is volgens de wetenschap de Tabata-training een goed idee. (Je doet 4 opeenvolgende minuten cardio-oefeningen, maar je voert ze gedurende 20 seconden op extreem hoge intensiviteit uit, gevolgd door 10 seconden rust. In totaal zijn er dus 8 intervallen in 4 minuten.) Daarmee zouden deelnemers maar liefst 14,5 calorieën per minuut verbranden of 280 calorieën tijdens een 20 minuten durende work-out.

Professor John Porcari, auteur van het Tabata-onderzoek, voegt wel nog toe dat de resultaten erg verschillend zijn. “Zo waren er sommige mensen die wel 18 calorieën per minuut of 360 calorieën per 20 minuten verbrandden, anderen dan weer een heel pak minder”, klinkt het.

Extreme sporten

Bovendien zegt hij dat het niet altijd nuttig is de calorieverbranding per minuut te bekijken. “De tijd gespendeerd aan de traning en de vastberadenheid om een programma te volgen, zijn ook belangrijke factoren. Als je echt weinig tijd hebt, kun je dus best Tabata of een andere intervaltraining volgen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer over sport:

(Bron: Time)