Nog steeds puffen en zweten. Kun jij moeilijk de slaap vatten tijdens de hittegolf, dan zet je misschien best eens een eitje op het menu Volgens Sharon Natoli, diëtiste en oprichtster van Food & Nutrition Australia, helpt het je inslapen.

Lees ook: minder slaap tijdens de hittegolf, is dat ongezond? 

Hot hot hot

Ze legt het uit aan Daily Mail: “Eieren bevatten veel van het aminozuur tryptofaan, een stofje dat de aanmaak van melatonine en serotonine bevordert. Melatonine is het hormoon dat zorgt dat je slaperig wordt, serotonine heeft een invloed op je zelfvertrouwen, humeur, emoties, seksuele activiteit en eetlust. Bovendien zorgt het dat je brein even rust neemt.”

Bovendien zou ook pikant eten helpen om je lichaam af te koelen. Het maakt endorfines aan – die je gelukkiger maken – en zetten dan je bloedvaten open zodat je begint te zweten. En dat zweet zorgt dat je afkoelt.

Te zwaar eten vermijd je liever. Je lichaam warmt op wanneer het calorieën moet verbranden. Bovendien maakt het je lomer, terwijl deze voedingsmiddelen je net productiever maken. Vervang dat ijsje dus maar door een eitje vanaf nu. En liefst nog met wat peper op.

Meer tips voor tijdens de hittegolf: