Nooit meer moe dankzij orthomoleculaire geneeskunde

Daarnaast ben ik opnieuw beginnen te bewegen. Ik heb altijd veel gesport, maar mijn drukke leven liet het niet meer toe om die uren vrij te maken. Daarom begon ik klein, met wandelen. Vandaag zit ik aan vier keer intensief sporten per week, ik ben zelfs lid van een boksclub. Mijn man steunt me daarin en vindt het niet eens erg als ik bijvoorbeeld op vrijdagavond ga sporten. Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je krijgt.
De laatste pijler die ik grondig heb aangepast, is mijn voeding. Ik was al heel lang bezig met gezonde voeding, maar op den duur zag ik door de bomen het bos niet meer. Gelukkig vond ik een orthomoleculaire gezondheidscoach die mij daarin kon begeleiden. Ik had blijkbaar nood aan hoge dosissen vitamine D, vitamine B en magnesium. Uit bloedtesten bleek verder dat ik lijd aan het lekkedarmsyndroom, waarbij het darmslijmvlies wordt aangetast en bacteriën in je bloedbaan kunnen terechtkomen. Daarom schrapte ik alle zuivel van dierlijke aard, eieren, veel vissoorten, gluten en gist. Ik stopte ook met alcohol drinken. Al die aanpassingen hebben geloond: ik kan nu zeggen dat ik op hetzelfde energiepeil zit als negen jaar geleden, voordat ik kinderen kreeg.”
Enter de voedingssupplementen
Het inzicht dat je vermoeidheid te lijf kunt gaan met aangepaste voeding en supplementen, vindt steeds vaker navolging. Vooral bij de orthomoleculaire geneeskunde, die als doel heeft om ziektes te voorkomen en ze te behandelen met stoffen die van nature al aanwezig zijn in ons lichaam. Voeding kan je ziek maken, maar het omgekeerde geldt ook: voeding kan genezen. Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde, benadrukte meermaals het belang van voeding tijdens het genezingsproces.