Oktober Borstkankermaand: 4 x dit kun jij doen om te helpen

In België worden jaarlijks iets meer dan 10.000 vrouwen -en enkele mannen- met de diagnose borstkanker geconfronteerd. Ondanks zeer behoorlijke overlevingskansen slaat zo’n diagnose in als een bom. Tijdens oktober borstkankermaand proberen organisaties als Pink Ribbon extra geld binnen te halen voor onderzoek naar borstkanker en om de broodnodige omkaderende (na-)zorg te kunnen financieren, zoals behandelingen die haarverlies tegengaan.

4 x dit kun jij doen om te helpen

1. Koop een originele koffiekop

Keramiste Laura Strybol ontwierp drie symbolische koffiekoppen met sculpturen van ex-borstkankerpatiënten om lotgenoten moed te schenken. De opbrengst gaat naar een onderzoeksproject van de VUB dat werkt aan een vaccin tegen uitzaaiingen. De persoonlijke verhalen van de ex-borstkankerpatiënten die model hebben gestaan voor de koppen, kun je beluisteren via de gelijknamige podcast.

Cups of Courage, € 50, te koop via cupsofcourage.be

2. Verwen jezelf met een verzorgingsproduct

Traditiegetrouw brengt de Estée Lauder-groep zes bestsellers in een Pink Ribbon-versie. Onder andere de Dramatically Different Moisturizing Lotion van Clinique en Aveda’s Hand Relief kregen voor deze editie een limited edition roze jasje aangemeten.

Hand Relief van Aveda, € 25 (200 ml.), o.a. hier te koop.

3. Toon je betrokkenheid

Delphine Van Saksen-Coburg ontwierp het Pink Ribbon-lintje voor deze editie van borstkankermaand.Per verkocht lintje gaat € 2 naar Pink Ribbon.

Lintje, € 3, te koop bij Carrefour, Multipharma, Standaard Boekhandel/Club, Hunkemöller, ZEB, Torfs, e5, CASA, AVA, Daniël Ost en de Pink Ribbon-webshop.

4. Koop een zeepje voor jezelf -of als cadeautje

Op de webshop Bubbles at Home kun je een plantaardige zeepje kopen waarvan 30% van de verkoopprijs naar Pink Ribbon gaat. De zeep bevat ca. 25% natuurlijke glycerine en komt samen met een handig herbruikbaar doosje.

Natuurzeep ‘Charm’, € 18,95, te koop via bubblesathome.be

Meer lezen over borstkanker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content