Oktober staat al jaren bekend als internationale borstkankermaand, hét moment om even stil te staan bij de ziekte én je steentje bij te dragen. Wil jij zelf steunen, dat kan dankzij een van deze initiatieven.

1. Koop bij Likami en schenk aan Think Pink

Koop je deze maand twee producten in de Líkami webshop of in één van de deelnemende verkooppunten, dan schenkt het Belgische skincaremerk 1 euro aan Think Pink. In ruil krijg jij een roze lintje en een rozenkwarts armband cadeau.

Ontdek er hier meer over.

2. Koop bij Hunkemöller en doneer aan Pink Ribbon

Hunkemöller verkoopt – net als andere jaren – de Pink Ribbon armband. Maar je steunt ook door dit lingeriesetje te shoppen. Het werd ontworpen in samenwerking met de van kanker-genezen fashionstyliste Dayenne Bekker. 10% van de opbrengsten van  het setje wordt gedoneerd.

Beha & Slip – € 32,99 & 14,99 – Verkrijgbaar bij Hunkemöller 

3. Koop een mondmasker en steun Think Pink

Een leven zonder mondmasker kunnen we ons al niet meer voorstellen, dus het kan maar beter een leuk exemplaar zijn. Zoals dit leuke van Think Pink, waarmee je ook nog eens de strijd tegen borstkanker mee steunt.

€ 24,90 voor 10 stuks – Via thinkpink.be

4. Steun ex-patiënte Céline met Love Charlie

Céline overwon zelf borstkanker en was op zoek naar de mooiste manieren om je hoofd te bedekken tijdens chemo. Als echte powerlady startte ze gewoon een zaak om ook andere vrouwen te kunnen helpen met een passend hoofddeksel. Het resultaat: Love Charlie, een prachtige webshop waarop je de mooiste hoofddeksels vindt. Daarnaast zijn er ook prachtige kaartjes om mensen die nu strijden een hart onder de riem te steken én kun je als patiënt persoonlijke begeleiding krijgen in de zoektocht naar een mooi hoofddeksel.

Hier verkrijgbaar. 

5. Kiabi steunt borstkankerpatiënten met inclusieve mode

Als opkomende modeketen in België zweert Kiabi bij budgetvriendelijke collecties voor iedereen. Dat vertaalt zich onder andere naar inclusieve mode, onder meer voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Het assortiment postoperatieve bh’s is uitgebreid met sport- en nachtkleding. Tijdens de maand oktober gaat trouwens per verkocht artikel met roze lintje 1 euro naar Think Pink. Extra pluim van ons: het fotomodel van deze campagne is Amandine, een supersterke, knappe vrouw die zelf een borstamputatie onderging en dus als geen ander weet hoe het voelt.

Ontdek er hier meer over.  

6. Bied op een nieuwe Whirlpool wasmachine

Tijd voor een nieuwe wasmachine? Ga voor origineel! De Gentse street artist Kitsune Jolene gaf 8 wasmachines een unieke look. Ben je net als ons helemaal weg van haar creaties? Plaats dan een bod en haal een unieke wasmachine in huis! De opbrengst gaat integraal naar Think Pink en hun strijd tegen borstkanker.

Ontdek op de website hoe je kunt bieden.

7. Doneer je haar

Vzw Pink Ribbon lanceerde de actie ‘Geknipt voor haar’, en wilt zoveel mogelijk vrouwen helpen om hun haar te houden. Het nieuwe ‘Geknipt voor haar’-project heeft een dubbel doel. Zo zal Pink Ribbon van een deel van de gedoneerde paardenstaarten hoog kwalitatieve pruiken laten maken die borstkankerpatiënten aan een voordelig tarief kunnen aankopen. De andere paardenstaarten worden eveneens verkocht aan voornamelijk Belgische pruikenmakers om fondsen in te zamelen. Met de opbrengst ervan zal Pink Ribbon hoofdhuidkoeling financieren. Tijd voor de schaar dus.

Meer info ontdek je op de website.

Meer over borstkanker: