Kan jij de wereld niet aan zonder dat eerste kopje koffie? Dan hebben we goed nieuws als je toch voor minder wilt gaan. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je écht opgewekter wordt van koffie, zelfs als je er maar aan denkt! Vanaf nu thee dus?

Een team van wetenschappers aan de universiteit van Toronto en de universiteit van Monash in Australië, stelde vast dat mensen zowel fysiek als mentaal reageren als ze aan koffie denken. In totaal waren er vier studies waarbij mensen moest lezen over koffie of thee.

Opgewekter & alerter

De groep die over koffie las, gaf aan zich opgewekter, alerter en energieker te voelen. Bij de theegroep was dit een stuk minder. Daarnaast was er ook een klein verschil in hartslag. De groep mensen die over koffie las, had een hartslag van 76 per minuut, bij de theegroep lag dit rond 70 per minuut. Gezien het verschil zo klein is, kan dat natuurlijk ook gewoon van persoon tot persoon afhangen.

Wetenschappelijk?

Het onderzoek is nog niet uitgebreid genoeg om wetenschappelijke conclusies te trekken. De onderzoekers geven zelf aan dat er meer onderzoek nodig is. Wij kunnen ons alvast perfect voorstellen dat we vrolijker worden als we denken aan die heerlijke koffie. En af toe een kopje moet zeker kunnen!

Toch liever wat minder koffie op het menu? Groene thee heeft heel wat gezondheidsvoordelen en zou zelfs de kans op diabetes type 2 verminderen. Of probeer eens een natuurlijke energiebooster, zoals een kopje water met gember en citroen. Smakelijk!

Vata Organic Tea – Rituals

Heerlijke biologische chai thee met kaneel, zoethout en kardemom. Perfect om je koffie te vervangen, want hij bevat geen cafeïne.

Organische thee Rituals – €6,50 – Hier verkrijgbaar

Theemachine Special T

 

Dankzij de theemachine hoef je jezelf op drukke ochtenden niet af te vragen hoelang het theezakje moet trekken. Er zijn 35 smaken om uit te kiezen.

Theemachine Special T – Nu voor € 49 – Hier verkrijgbaar

Ginger Blast

Weinig tijd? Dit extract van gember en citroen voeg je toe aan warm of koud water, en zorgt voor een heerlijke smaak. Het zou je tonnen energie geven, dus zeker het proberen waard. Probeer het trouwens ook eens in je wok of sauzen, geeft een heerlijke extra smaak aan je gerecht.

Ginger Blast – €17 – Hier verkrijgbaar

Kusmi Tea

Want geef toe, een lekker kopje thee, kan net zo goed smaken als koffie.

Kusmi Tea – €29,95 – Onder andere hier verkijgbaar

Meer over koffie & thee: