Home Gezond Onze favorieten van de bioweek
Onze favorieten van de bioweek

Bio rules Tussen 6 en 14 juni is het de Bioweek. Tien dagen lang houdt de biosector opendeurdag en kun je 115 bedrijven bezoeken. Daarbij kun je jezelf compleet onderdompelen in de 'bio-ervaring' én natuurlijk ook lekkere, gezonde gerechtjes proeven. Ontdek onze favorieten in de Bioweek

Once you go green… In de meeste provincies worden er tijdens de Bioweek allerlei evenementen georganiseerd. Wij kozen de vijf interessantste voor je uit.

Slow coffee

Bij Koffie Kàn kun je op 10 juni terecht voor een workshop slow coffee. Door koffiebonen heel traag te branden op lage temperatuur, verbranden ze niet, maar karamelliseren ze. Hier kun je een bezoek brengen aan de koffiebranderij, koffie proeven en verschillende zetmethodes uitproberen.

Inschrijven is verplicht via kantoor@koffiekan.be. Koffie Kàn, Kerkstraat 84, 8420 Wenduine. 

Bourgondisch boerderij-ontbijt

In de prachtige zelfpluktuin van ’t Goed Ter Heule kun je terecht voor een boerderij-ontbijt. Het buffet staat vol met heerlijke hoeveproducten van het eigen bedrijf of bioboeren uit de omgeving.

Inschrijven via hubert.dewitte@tgoedterheule.be. ’t Goed Ter Heule, Dronckaertstraat 665, 8930 Lauwe. 

Maak zelf je wijn

Bij wijnbouwbedrijf Hageling kun je een bezoek brengen aan de wijngaard en kennismaken met alle druivenrassen. Je ontdekt er de fijne kneepjes van het wijnmaken én neemt deel aan een wijndegustatie.

Inschrijven via hageling@skynet.be. Hageling, Deelberg 5, 3300 Tienen. 

Asperges van het veld

Bij Het Vaarthof kun je een bezoek brengen aan de aspergevelden. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over deze koningin der groenten en uiteraard is er een proeverij.

Inschrijven via patrickrobeyns@hotmail.com. Het Vaarthof, Peggerstraat, 2980 Zoersel.  (zoekterm: Patrick Robeyns)