Home Gezond Op deze 5 bizarre manieren verbrand je evenveel calorieën als met joggen

Op deze 5 bizarre manieren verbrand je evenveel calorieën als met joggen

Op deze 5 bizarre manieren verbrand je evenveel calorieën als met joggen

Dat je voldoende moet bewegen, weet je ondertussen natuurlijk al. Geen grote fan van lopen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want op deze bizarre manieren verbrand je net zoveel calorieën als met lopen.

 

1. Een warm bad nemen

Beste.nieuws.van.de.dag. Uit onderzoek blijkt dat je door een warm bad te nemen heel wat calorieën kunt verbranden. Geen zin om te sporten? Laat het bad dan maar vollopen. Hier lees je alles over het onderzoek.

2. Zenuwpezen

Ben jij een echte zenuwpees? Misschien vervelend, maar al dat gewiebel en gefriemel heeft ook zijn voordelen. Met je been schudden, tikken met je voet of lopen te ijsberen is namelijk een goede manier om calorieën te verbranden. Je zou zelfs tot 10 keer meer calorieën kunnen verbranden dan met stilzitten. Volgens een studie uit 2005 kun je er zo’n 350 calorieën per dag mee verbranden. Al irriteer je er wel misschien je collega’s mee.

3. Groene thee drinken

Volgens onderzoek zou het drinken van enkele kopjes groene thee leiden tot een lager vetpercentage. Dat bleek onder andere uit een onderzoek met Thaise mannen, degenen die groene thee dronken verbrandden gemiddeld 183 calorieën meer dan degenen die het niet dronken. Je moet natuurlijk voldoende drinken voor het effect, maar overdrijf niet, want groene thee kan je darmen stimuleren. Een 4-tal kopjes per dag is voldoende.

4. Zweten

Je las hierboven al dat een warm bad je kan helpen om calorieën te verbranden. Warmte van bijvoorbeeld een (infrarood)sauna heeft hetzelfde effect. Dat zeggen verschillende bronnen. Helaas zijn er ook experten die er niet in geloven. Maar hey, een ontspannend dagje sauna kan nooit kwaad, toch? 😉

5. Poetsen

Aangezien je helaas niet iedere dag urenlang in bad kunt dobberen of sauna’s te bezoeken, kun je ook op andere nuttige manieren calorieën verbranden. Health zegt dat je na een uur afwassen 100 calorieën hebt verbrand, en voor 35 minuten schoonmaken in de badkamer zou je net zoveel calorieën verbranden als wanneer je 35 minuten op de loopband zou staan. En je huis is nog eens proper ook.

Meer artikels over gezondheid:

BRON: Elle