Graag wat afvallen? Dan eet je toch vooral veel salades, gemakkelijk. Neen, toch niet. Volgens voedingsdeskundige Heather Bauer zijn te veel rauwe groenten niet goed voor je.

Voor sommigen is het geen probleem, maar heel wat mensen krijgen last van een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen als ze te veel rauwe groenten eten. Zo vertelt ze aan Well + Good. En hoewel er wel eens beweerd wordt dat vitamines verloren gaan door het kookproces, is dat verschil volgens haar heel erg klein. Daarnaast kun je – als je enkel rauwe groenten eet – zelfs tekorten aan ijzer, calcium en vitamine B12 oplopen.

Wat eet je beter wel?

Dat bevestigt ook haar collega Poornima Sharma, zij geeft kooklessen op het Art of Living Retreat Center. “Natuurlijk is iedereen verschillend, maar zowat 10 tot 25% van wat je eet, mag uit rauwe groenten bestaan. Dat vul je  best aan met eiwitten, gezonde vetten of gekookte groenten.”

Ideeën op doen? Probeer dan eens deze overheerlijke Indische zalmcurry met kikkererwten of maak deze heerlijke, gezonde pannenkoeken eens al lunch. Uiteindelijk blijft de sleutel: varieer veel en geniet van alles met mate.

Meer gezonde tips: